Madrid körül városi erdővel harcolnak a felmelegedés ellen

2021. július 17.

Hírek

A városok világszerte a globális energia 2/3-át fogyasztják, és a világ üvegházhatású-gázkibocsátásának 3/4-éért felelnek. A klímaváltozás és a szennyezés elleni harc jegyében zöld falat építenek Madrid köré. A 75 kilométeres városi erdő csaknem félmillió új fából áll majd.

Dupla kerettel folytatódik a településfásítás

2021. március 21.

Hírek

A duplájára emeli a Településfásítási Program keretösszegét az Agrárminisztérium, ami így eléri az egymilliárd forintot – jelentette be a mai Erdők Világnapja alkalmából közösségi oldalára feltöltött videójában Nagy István tárcavezető.

Az agrártárca és a kormány legújabb akcióterve

2020. február 21.

Hírek

Sajtótájékoztatót tartott Nagy István, amelyen a kormány által elindított klíma- és természetvédelmi akcióterv keretén belül ismertette az agrártárca programjait a következő időkre, valamint az ezzel kapcsolatos intézkedéseket. A tárca 3 területen hoz kiemelt jelentőségű intézkedéseket: az erdősítés, az öntözésfejlesztés és a méhészek adómentessége kapcsán.

Bővül az erdőtelepítés támogatása

2019. augusztus 31.

Hírek

Az erdőtelepítések ösztönzése érdekében a Vidékfejlesztési programban megnövelték az erdőtelepítéshez igényelhető jövedelempótló és az ehhez kapcsolódó erdőápolási támogatások összegét és időtartamát – közölte Nagy István agrárminiszter. Természetesen ezt is az Európai Unió fizeti.

Jelentősen megemeli a kormány az erdőtelepítések támogatását

2019. augusztus 28.

Helyszín: Budapest, Budakeszi út 91.

Sajtótájékoztatók

Nagy István agrárminiszter, Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára és Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart JELENTŐSEN MEGEMELI A KORMÁNY AZ ERDŐTELEPÍTÉSEK TÁMOGATÁSÁT címmel.

Fastatisztikák – fakörkép

2019. január 18.

Hírek

A fa könnyű megmunkálhatósága, széleskörű felhasználása kiváló szolgálatot tett az elmúlt évezredek során, ám szerepe jelen korunkra igencsak át- és felértékelődött.

Gyökeret vert a klímagyökér Trumpról elnevezett erdő

2017. augusztus 17.

Hírek

Már 120000 palántánál jár az a kampány, melyet Trump éghajlat-politikája hatásainak ellensúlyozására hoztak létre. A projektet dühös aktivisták indították, miután elegük lett az elnök klíma területen mutatott „tudatlanságából”. A Trump Erdő lehetővé teszi, hogy az emberek is kivegyék részüket a fatelepítésekből.

Új erdők születnek a Kiskunságban

2016. december 3.

Hírek

Elkezdődtek az erdősítési munkálatok a Kiskunsági Nemzeti Park területén. A lombhullást követően a kora tavaszi időszakig mintegy 60 hektáron, 350.000 darab őshonos fajokból álló facsemetét ültetnek a Tisza-völgyében és a Homokhátságon.

Írország hatalmas vörösfenyő erdő telepítését tervezi

2016. november 29.

Hírek

Egy írországi rend felfedte terveit, miszerint egy hatalmas vörösfenyő erdőt szeretne telepíteni. A kezdeményezés egyfajta testamentumként funkcionál, mely Írország örökségének megőrzésén túl, a globális felmelegedés elleni kötelezettségvállalás betartásaként is szolgál.