A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: euronews

Könnyeivel küszködve, szinte sírva tartotta meg beszédét a svéd klímaaktivista, Greta Thunberg az ENSZ ma kezdődött klímacsúcsán New York-ban.

“Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaitokkal. A tömeges kipusztulás kezdetén vagyunk és csak a pénzről meg az örök gazdasági növekedésről szóló meséről beszéltek. Hogy merészelitek?”

A fiatal lány, aki hajóval érkezett New York-ba, és aki a múlt héten Washingtonban találkozott Barack Obama volt elnökkel, és tartott beszédet a Kongresszusban is, ahol alaposan beolvasott az amerikai képviselőknek, most a világ politikusainak tartott beszédet.

Egyre többen vállalják a klímasemlegességet

Eddig hatvanhat ország, tíz régió, 102 város és 93 konzorcium vállalta, hogy 2050-ig klímasemleges lesz – utalt a konkrét ígéretek listájára Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, a klímacsúcs megnyitóján.

Az éghajlatváltozással foglalkozó csúcsértekezleten összesen 66 állam- és kormányfő – köztük Áder János köztársasági elnök – vesz részt. Nem lesz jelen azonban Donald Trump amerikai elnök, Jair Bolsonaro brazil elnök és az ausztrál elnök sem. Eljön azonban Kína.  Guterres hangsúlyozta: az egyes országok vezetőinek kötelessége, hogy lépjenek fel a környezeti válság ellen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás