ENSZ-nagykövetként folytatja Ujhelyi István

2024. június 1.

Hírek

Az Európai Parlamentből a választások után távozó ex-szocialista képviselő maga jelentette ma be, hogy az ENSZ szakosított turisztikai világszervezete (UN Tourism) nagykövetének nevezték ki június elsejével. A feladata alapvetően az uniós intézményekkel való kapcsolattartás, illetve a szervezet brüsszeli állandó képviseletének működtetése lesz.

ENSZ vízfelelős lett a víz-világkonferencián. Sok hűhó semmiért?

2023. március 26.

Hírek

50 évet kellett várni rá, hogy a világ országai végre konferenciát szenteljenek az emberi élet egyik nélkülözhetetlen alapszükségletéről, a vízről, de a 3 napos tanácskozáson végül csak nem kötelező vállalásokat tettek, melyek betartásának ellenőrzésére sem dolgoztak ki semmilyen mechanizmust, és megalkották az ENSZ vízfelelősének posztját.

5 mondat felkavarta az ENSZ Óceán-konferenciájának állóvizét

2022. július 2.

Hírek

Lisszabonban gyűltek össze a világ vezetői, hogy az ENSZ Óceán-konferenciáján együtt vitassák meg, hogyan lehetne megakadályozni az óceánok további pusztulását. Az euronews összeszedte azt az öt kijelentést, mely a leginkább felkavarta az állóvizet.

Megszületett a döntés a globális műanyagegyezményről

2022. március 3.

Hírek

Globális egyezmény létrehozásáról döntöttek a világ környezetvédelmi döntéshozói a műanyagszennyezés megállítására. Március 2-án zárult le az ENSZ környezetvédelmi találkozója Nairobiban, ahol 173 ország képviselői vettek részt, akik abban állapodtak meg, hogy közös erőfeszítéseket tesznek a bolygónkat elárasztó műanyagszennyezés megállítására.

Tiszta víz és alapvető köztisztaság- az ENSZ 6. fenntartható fejlődési célja

2022. január 11.

Helyszín: Budapest – MEMO Ház

Sajtótájékoztatók

Az ENSZ Közgyűlése 2015-ben fogadta el a fenntartható fejlődés 2030-ig megvalósítandó programját. A program gerincét, konkrét teendőit és céljait a Fenntartható Fejlesztési Célrendszer írja le (Sustainable Development Goals, röviden SDG). “Biztosítjuk a fenntartható vízgazdálkodást, a vízhez és az alapvető higiéniai ellátásokhoz való hozzáférést mindenki számára – Magyarországon”