Hirdetés

2016 őszén Magyarország is bekapcsolódott a nemzetközi Energy Globe Award programba, mivel elindult az Energy Globe Magyarország díj. Február 13 éjfélig él az internetes közönségszavazás. Segítségeddel 3 milliót kaphat a nyertes.

A díj 3 kategóriával nyitott, majd a következő évek során több kategóriával is kiegészül a nemzetközi versenynek megfelelően. 2016-ban az E.ON Energy Globe Magyarország díj arra ösztönzi a hazai vállalatokat, önkormányzatokat, valamint a civil és oktatási szervezeteket, hogy mutassák be innovatív projektjeiket, amelyek hozzájárulnak a fenntarthatósághoz és az energia megőrzéshez.

A pályázatokat független, elismert szaktekintélyekből álló Bíráló Bizottság értékelte, amelynek tagjai kategóriánként a 3-3 legjobb pályaművet választották ki, és bocsátották közönségszavazásra. Az Energy Globe nem a „legnagyobb jelentőségű” projektek felkutatására irányul – hanem főleg a „fenntarthatóság”, a környezetvédelem népszerűsítését, közgondolkodásba ültetését akarja segíteni. Ebből a szempontból pedig a versenyzők között több nagyon szimpatikus kezdeményezés is van, melyek a verseny honlapján lehet szavazni FEBRUÁR 13 éjfélig.

A kategóriánként legtöbb szavazatot elnyerő pályázó lehet a szavazatod segítségével a kategórianyertes, akit 3 millió forint értékű projekttámogatással, az önkormányzati kategória esetében pedig egy fenntartható játszótérrel díjazunk. A közönség szavazatai döntik el azt is, hogy melyik pályázó képviselheti hazánkat a nemzetközi mezőnyben: a kategórianyertesek közül ugyanis a legtöbb szavazatot elnyerő projekt utazhat el az Energy Globe Award nemzetközi versenyre.

A vállakozások kategória 3 jelöltje:

Felelős Gasztrohős: Fenntartható étteremminősítés program (őket itt mutattuk be)

LIDL: Fenntartható telephely kialakítása egy régi textilgyárban

WaterFilm Technology™ Munkavédelem és fenntartható hűtés az üzemcsarnokok számára
Ez az Energy Globe döntősei közül energiatakarékossági, környezetvédelmi szempontból, és (a gyári munkások nyári munkakörülményei miatt) az érintett emberlétszám szempontjából is biztos, hogy a legnagyobb jelentőségű pályázat.

További kategóriák és jelöltek a szavazás oldalán >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás