Madarak és Fák Napja Országos Verseny 2024  általános iskolások számára

2024. február 07. - 2024. március 15.

Helyszín: országos

Programok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára. A megmérettetés célja bemutatkozási lehetőség biztosítása azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

Lázár János elüldözi a vasútfejlesztési szakembereket. Tízből kilencen már távoztak

2023. szeptember 9.

Hírek

Kaotikus viszonyok alakultak ki a magyarországi közlekedés irányításában, amióta Lázár János miniszterként 2022. december 1-jétől átvette a terület vezetését. A szakemberek tömegesen hagyják el a területet, leállt a vasútfejlesztési projektek tervezése, az intézményrendszer leépült, a MÁV-vezetőknek a sajtóban üzenget a miniszter az egyre gyakoribbá váló műszaki problémák miatt.

Vad Európa – élet farkasokkal, medvékkel és más vadállatokkal

2018. szeptember 17.

Hírek

Kutatók, erdészek, vadászok és természetvédelmi szakemberek gyűlnek össze szeptember 16-19. között egy nagyszabású konferencián Németországban, hogy megvitassák az ember és a vadvilág közötti konfliktusokat, és közelebb kerüljenek a megoldáshoz.

Szavazatoddal zöldíts!

2017. február 10.

Hírek

2016 őszén Magyarország is bekapcsolódott a nemzetközi Energy Globe Award programba, mivel elindult az Energy Globe Magyarország díj. Február 13 éjfélig él az internetes közönségszavazás. Segítségeddel 3 milliót kaphat a nyertes.

Ablakon Bedobott Pénz Program — zöld vállalatok, önkormányzatok versenye

2016. június 12. - 2016. szeptember 30.

Helyszín: országos verseny

Programok

Ablakon Bedobott Pénz Program — a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok,önkormányzatok versenye 2016. június 12. – 2016. szeptember 30. A KÖVET EGYESÜLET díjazza a legnagyobb megtakarítást – indul a zöld vállalatok, önkormányzatok versenye. Az Ablakon Bedobott Pénz Program 12. alkalommal indul útjára. Az egyéves program során vállalatok, önkormányzatok, intézmények környezetvédelmi intézkedései vetélkednek egymással. A versenyre a környezeti… Tovább »

Madarak és Fák Napja Országos Verseny 2016

2016. január 10. - 2016. március 01.

Helyszín: országos verseny

Programok

A Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány a 2015/2016. tanévre meghirdeti a Madarak és Fák Napja Országos Versenyt, melyre 10-14 éves (5-8. osztályos) tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek. A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása azoknak a természet iránt érdeklődő 10-14 éves tanulóknak, akik tanórai, erdei iskolai, szaktábori, madárgyűrűző, vonuláskutató, szakköri, természetjáró, madarász suli programok során szerzett ismereteikről, terepi… Tovább »

Véget ért a virtuális expedíció

2015. június 12.

Hírek

Több mint ötszáz középiskolai diák és tanár fedezte fel virtuális expedíció keretében a napi szinten használt elektronikai eszközök nyersanyagainak jelentős globális, környezeti és társadalmi hatásait, melyek hazánkat és a kitermelő országokat érintik. Fenntarthatósági kérdések mélyére ástak a középiskolások.

A Hinkley Point dominó és a Paks 2 bukta

2015. március 31.

Hírek

Uniós versenyjogot sért London, ha Nagy-Britanniában a tervek szerint épül meg a Hinkley Point C atomerőmű – ezt állítja Ausztria. Ha nem kaszálják el a briteket, a magyar kormány majd rájuk hivatkozik a paksi építkezésekor. Őrült kockázat – mindenki félti a pénzét.

Újrakezdődő tudáspróbák diákoknak

2014. december 14.

Hírek

2014/2015-ös tanévben tovább folytatódhatnak a Kaán Károly-, Herman Ottó-, Teleki Pál-, Sajó Károly-, Hevesy György, és a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi versenyek.

Az OHÜ-t nem érdekli a hulladékkartell

2014. szeptember 20.

Hírek

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ma azt közölte, nem feladatuk annak felügyelete, hogy a versenyen részt vevő partnerei megsértik-e a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit, ennek megfelelően az ügynökség ezt nem is vizsgálta.