Hirdetés

Több rangos fenntarthatósági díjat vehetett át október elején a MagNet Bank. A Közösségi Adományozási Program (KAP) elnyerte a Magyar Adományozói Fórum és a Magyar Public Relations Szövetség elismerését is.

A MagNet Bank nyerte a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj két kategóriájának aranyérmét. A Bank Közösségi Adományozási Programja (KAP) lett az első helyezett a „Leginnovatívabb Támogatói Program Kategóriában” és az „Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategóriában” is.

A MagNet ugyancsak megnyerte a Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice pályázatát, amellyel a szervezet a példaértékű vállalati gyakorlatokat minősíti. Azon cégeket, amelyek „a szigorú jogszabályi megfelelésen túl is felelősséget éreznek és tanúsítanak működésükkel kapcsolatban.”

A Közösségi Adományozási Programot 2010-ben indította a MagNet Bank, azóta évről-évre civil szervezeteknek ajánlja fel a nyeresége 10%-át. A támogatott civil szervezetek köréről nem a bank menedzsmentje dönt, hanem az ügyfelek. A program keretében a bank ügyfelei minden évben tájékoztatást kapnak arról, mennyivel járultak hozzá a nyereségességhez és lehetőségük nyílik arra, hogy valamely civil szervezetet támogassanak a rájuk eső nyereség 10%-ának felajánlásával.

2014-ben már 21 618 ügyfélnek volt lehetősége a nyereségszámítási modell alapján kalkulált, rá jutó eredményrész 10%-a felett rendelkezni. Idén összesen 39 437 717 forintról rendelkezhettek az ügyfelek 70 civil szervezet társadalmi ügyeinek javára.

A 2015. évi Közösségi Adományozási Programba 2014. október 15-ig jelentkezhetnek civil szervezetek.

A MAGNET MAGYAR KÖZÖSSÉGI BANK ZRT-RŐL

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás