A rovat kizárólagos támogatója

A biodiverzitás csökkenése nagyobb és közelebbi veszélyt jelent, mint a klímaváltozás, itt még fontosabb az azonnali cselekvés. Nincs olyan vállalat, amely ne függene a természettől és ne lenne hatással rá. A vállalatvezetőknek kiemelt felelősségük és lehetőségük van, hogy pozitív változásokat érjenek el ezen a területen is. Erről szólt a BCSDH október 12-én tartott üzleti rendezvénye, melyen a Fenntartható jövőért díjak átadásával 4 kategóriában ismerték el a fenntarthatóság területén kiemelkedő vezetőket, vezető nőket és üzleti megoldásokat.

Természet nélkül nincs élet, de üzlet sem, hiszen a globális GDP közel fele közvetlenül függ a természettől, illetve annak szolgáltatásaitól. Hogyan vált a biodiverzitás az egyik leggyorsabban fejlődő ESG témává? Mi a szerepe a természetnek a nettó zéró célok teljesülésében? Mit tegyenek a vállalatok ezen a területen?

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) üzleti összejövetelén került sor annak a három pontos ajánlásnak a bemutatására, amely az üzleti világnak segít lépéseket tenni a biodiverzitás területén. A magyar GDP mintegy 40%-át megtermelő 138 tagvállalatot tömörítő szervezet idén hetedik alkalommal adta át a Fenntartható jövőért díjat Változásvezető, Vezető nő, Üzleti megoldás és Vállalati transzformáció kategóriában.

A fenntartható jövőhöz rendszerszintű változásokra van szükség, a természet kínálta low tech megoldások mellett fontos élnünk a mesterséges intelligencia adta lehetőségekkel, erről beszélgetett Nagy Gréta a BCSDH elnökségi tagja Dr. Tilesch Györggyel, a mesterséges intelligencia (MI) szakértőjével, tanácsadóval, aki számos ágazatban és iparágban dolgozik, elsősorban a transzatlanti térségben.

Az emberiség történetének legnagyobb fegyvere, amit a kezünkbe kaptunk a mesterséges intelligencia által és egyben a legjobb eszköz ahhoz, hogy civilizációs problémákat tudjunk vele megoldani. Ez viszont csak akkor működik, ha képesek vagyunk emberközpontúvá tenni. Az fogja hosszú távon a legnagyobb sikert felmutatni, aki képes a társadalmilag hasznos eredmény irányába kormányozni és a kockázatokat a megfelelő helyen kezelni. Alternatív technológiai jövőképet és paradigmát kell kialakítanunk. – fejtette ki Dr. Tilesch György.

De a technológiai megoldások önmagukban nem nyújtanak megoldást, szükség van a természet által nyújtott ökoszisztéma szolgáltatásokra. A természet a klímamegoldások harmadát jelenti.

Bevezető gondolataiban Ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke kiemelte: „A biodiverzitás csökkenése akár nagyobb problémát is okozhat, mint a klímaválság, a biodiverzitás területén már-már az összeomlás kapujához kerülünk. A Világgazdasági Fórum (WEF) éves jelentése már az egyik legkomolyabb kockázatok között említi a biológiai sokszínűség eltűnését. A biodiverzitás fontos alkalmazkodási funkciókat biztosít nemcsak a klímaváltozás területén, hisz minél sokszínűbb, diverzebb egy rendszer – beleértve a vállalatokat is  –, annál ellenállóbb a külső hatásokkal szemben, továbbá sokkal több esélye van a túlélésre vagy az adaptációra.”

Egyértelműen itt a cselekvés ideje. A Time to Transform 2030 keretprogramunkban idén a biodiverzitás témakörében közösen gondolkodva több mint 60 vállalatvezetővel és a felkért szakértőkkel – a következő három ajánlást fogalmaztak meg, amely segíthet az üzleti szférának megtenni a szükséges lépéseket:

  1. Szervezeti hatásvizsgálat és célkitűzések a természeti és biológiai sokféleség megóvására és helyreállítására
  2. Releváns területek azonosítása és stratégiai kezdeményezések megvalósítása, a természeti sokszínűség beépítése a döntési folyamatokba
  3. Teljes értékláncban való gondolkodás, szemléletformálás, partnerségek és együttműködések kialakítása

Hogyan lehet elindulni ezen az úton? – állt annak a vállalatvezetői kerekasztalbeszélgetésnek a fókuszában, amelyben Décsi Gábor, a Dome Facility Services Kft. ügyvezető igazgatója, Mészáros János, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. stratégiai és gazdasági vezérigazgató-helyettese, és Simon Anita, az ALTEO Group vezérigazgató-helyettese Márta Irén, a BCSDH igazgatója moderálásával járták körbe a témát.

Mészáros János, Simon Anita, Décsi Gábor, és Márta Irén

A Race to Zero program idei főtámogatói: Deloitte, E.ON, további támogatói pedig: Alteo, ALD|Leaseplan, Unilever voltak.
A BCSDH karbontudatos rendezvényeinek támogatója: ALD| LeasePlan.

 Átadták a 2023-as Fenntartható jövőért díjakat – elismerték az év legkiemelkedőbb fenntartható vállalati és vezetői teljesítményeit

Minden eddiginél nagyobb számú kiemelkedő pályázat érkezett a 2023-as Fenntartható jövőért díjra. A Fenntartható Fejlődési Célok elérése és a rendszerszintű változások érdekében végzett kiemelkedő vállalati és vezetői teljesítmény elismerésére született díjat – a szakmai zsűri döntése alapján – az egyes vállalati kategóriákban az IKEA, a Nestlé, a Graphisoft Park, az Opten és a Generali Biztosító nyerte. Báthory Balázs (Market Építő Zrt.) érdemelte ki a Változásvezető, Koncsikné Káli Andrea (BDL-Pureco Cégcsoport) és Schubauer Krisztina (EXIM Magyarország) pedig a Vezető nő díjat. A díjak ünnepélyes átadására a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) október 12-i üzleti ebédjén került sor.

Márta Irén, a BCSDH igazgatója, a szakmai zsűri tagjaként kifejtette: „A 2023-ban hetedik alkalommal meghirdetett Fenntartható jövőért díjra kiemelkedő számú pályázat érkezett. Az üzleti és a minket körülvevő világ gyorsan változik, folyamatos kihívások elé állítja a vállalatokat. Ez még inkább a gyors cselekvésre, a rendszereink fenntarthatóbbá történő átalakítására kell, hogy ösztönözzön bennünket. A Fenntartható jövőért díj együtt fejlődik az üzleti környezet változásával, reagál az aktuális kihívásokra. A díjat ebben az évben azokra a területekre összpontosítva hirdettük meg, ahol a rendszerek átalakítására a legnagyobb hatása van a vállalatoknak. A pályázatokat olvasva jó látni, hogy egyre több a valódi változást hozó megoldás, a fenntarthatóságot működésébe beépítő vállalat.”

A Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén, Salgó István és Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána alkotta 5 tagú szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat.

BCSDH Fenntartható jövőért díj díjazottak

A Változásvezető díj nyertese: 
Báthory Balázs, Market Építő Zrt.
Innovációkért és stratégiai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettes
Báthory Balázs innovatív, jövőt formáló, vizionárius vezető, aki az építési szektor fenntarthatóbbá tételén túl számos társadalmi ügy megoldásában is kiemelt szerepet vállal.

A Vezető nő díj nyertesei: 
Koncsikné Káli Andrea, BDL-Pureco Cégcsoport Kommunikációs vezető, ESG vezető koordinátor
Elkötelezett, tudatos, felelős vezető, aki fontos szerepet tölt be a víz értékének megteremtése és a fenntartható települési vízgazdálkodás területén is.

Schubauer Krisztina, EXIM Magyarország HR, Marketing és kommunikációs ügyvezető igazgató
Motiváló, értékteremtő vezető, aki innovatív hozzáállásával sokat tesz a fenntartható munkahelyi kultúra megteremtéséért vállalati és egyéb pozícióiban is.

A legjobb Üzleti megoldás díjait:

KÖRFORGÁSOS GAZDASÁG KATEGÓRIA:   IKEA – Bútorok második élete programja, IKEA a saját termékei életciklusának élenjáró növelésével hatékonyan járul hozzá a körforgásos gazdaság megvalósításához

KLÍMAVÉDELEM ÉS ADAPTÁCIÓ KATEGÓRIA: Nestlé Hungária – Talajmegújító mezőgazdaság projektje, A Nestlé regeneratív mezőgazdasági programja a szektor teljes megújulásának motorja a kritikusnak számító biodiverzitás megőrzése, hazai helyreállítása, és klímaadaptáció érdekében.

BIODIVERZITÁS HELYREÁLLÍTÁSA KATEGÓRIA: Graphisoft Park – Természetközeli irodapark, Aki hosszú távú, barnamezős fejlesztés során, a biodiverzitás helyreállításával minőségi, természetközeli irodaparkot hozott létre városi környezetben.

A VÁLLALATI TRANSZFORMÁCIÓ ELŐSEGÍTÉSE KATEGÓRIA: Opten Informatikai Kft. – ESG szolgáltatás kkv-knak megoldása nyerte. Az Opten saját fejlesztésű ESG önértékelő eszköze a hazai kis- és középvállalkozások fenntarthatósági, stratégiai átalakulását segíti elő.

A Vállalati transzformáció díj nyertese:
Generali Biztosító Zrt. Aki a jövőbe való tudatos befektetésként tekint a fenntarthatóság érdekében megvalósított vállalati transzformációra.

A díj idei fő támogatói: Essity, SPAR
A Vezető nő kategória támogatója: McDonald’s voltak.


BCSDH üzleti ebéd 2023 okt. 12

A BCSDH-ról:

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. 2007-ben alakult és 138 vállalati tagja van. Jelenleg a magyar GDP 40%-át adó és 427.000 főt foglalkoztató vállalatok első számú vezetőinek fóruma.  A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését és alkalmazását.

A BCSDH Time to Transform 2030 programja egy olyan platform, amely azonnali cselekvésre hívja az üzleti szektort 9 ösvény mentén.

“A jövő vezetői” tehetségprogram a BCSDH másik fontos programja, amelynek célja, hogy a jövő vezetőinek, bemutassa a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és segítse őket abban, hogy vezetői pályájuk során hogyan tudják ezen elveket a döntéshozatalba integrálni.  Az 1992-ben alapított svájci központú Világtanács ma már több mint 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója és több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

Dr. Tilesch György

A mesterséges intelligencia (MI) szakértője, tanácsadó, aki számos ágazatban és iparágban dolgozik, elsősorban a transzatlanti térségben.

A PHI Institute for Augmented Intelligence alapítója és társelnöke, amely kiemelt küldetése, hogy a mesterséges intelligenciát az emberi életkörülmények javításának szolgálatába állítsa. Dr. Tilesch 25 éve dolgozik globális felsővezetőként és stratégiai tanácsadóként az iparági szereplők széles körével: kormányzati vezetőkkel minden kontinensen (EU, Fehér Ház, amerikai haditengerészet, NASA, Dubai, Új-Zéland); nagyvállalatokkal (Microsoft, Ipsos, Essity és több, a Fortune 50 Tech listán szereplő cég); nemzetközi szervezetekkel és globális think tankekkel (Világgazdasági Fórum, Club de Madrid); startupokkal, scaleupokkal és globális társadalmi innovációs vezetőkkel. Társszerzője a Világgazdasági Fórum 2022-es AI C-Suite Toolkit című kiadványának, amelyet világszerte nagyvállalati vezérigazgatók olvasnak és alkalmaznak. Dr. Tilesch a fentieken kívül a Mesterség és intelligencia című könyv társszerzője, amerikai-magyar kettős állampolgár,  a Szilícium-völgyben él.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás