A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Az 1000 milliárdos NAV-botrány kirobbantója, Horváth András Ángyán József mozgalmának, a Tisztesség és Emberség Szövetségének színeiben indul az áprilisi parlamenti választásokon. Az egykori NAV-os dolgozó lakóhelyén, a XIV. kerületben lesz jelölt, így a fideszes Papcsák Ferencnek, és az MSZP-s Tóth Csabának lesz a kihívója.

A Tisztesség és Emberség Szövetsége (TESZ), Ángyán József mozgalmának színeiben indul a parlamenti választásokon az 1000 milliárdos adócsalási botrányt kipattintó Horváth András, egykori NAV-munkatárs – tudta meg a hvg.hu. A párt honlapjáról kiderült, hogy a mozgalom 31 választókerületben állít jelöltet, az Élőlánc Magyarországért égisze alatt. A hírt Ángyán József kedd reggel a Facebook-oldalán is közölte.

A jelöltek között Horváth András mellett feltűnhet néhány ismerős név: például Léhmann György ügyvéd, aki a devizahitelesek védőjeként vált híressé, illetve a mozgalom jelöltje lesz Ács Sándorné, a kishantosi ökológiai mintagazdaság vezetője.

"Az Élőlánc bejegyzett párt, amely e közösségek számára választási keretül is szolgálva képes lehet akár országos listát is állítani. Ehhez azonban az kell, hogy helyben meglegyen rá az igény. Ha helyben van olyan szervezet, szerveződés vagy közösség, amely ezt felvállalja, akkor az Élőlánc hozzáadja a listáját, mint egy választási párt ‘infrastruktúráját’" – nyilatkozta korábban az induló mozgalmáról Ángyán József a hvg.hu-nak.

Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége Megalakult a Tisztesség és Emberség Szövetsége
A képre kattintva galéria nyílik.

 
A helyi képviselet erősítése mellett a TESZ mozgalom másik érdekessége, a jelöltjeikkel aláíratott visszahívhatósági becsületszerződés, annak érdekében, hogy a képviselő jelöltjeik bármikor elszámoltathatók és felelősségre vonhatók legyenek.

Horváth András, már a mozgalom zászlóbontásán és számos TESZ-fórumon részt vett, ám sokáig kérdéses volt az indulása, mert nem lehetett tudni, hogy a szövetség képes lesz-e összeszedni az országos listához szükséges 27 jelöltet. A hvg.hu-nak tavaly decemberben, a földpályázatok körüli visszaélésekről készített jelentése kapcsán nyilatkozó Ángyán József bár bizakodott, kételyeit fejezte ki a 2014-es országgyűlési választás kapcsán.  "Se pénz, se paripa, se fegyver, és nagyon nehezen ütünk át a nyilvánosság falán. A két nagy párt azt játssza, mintha rajtuk kívül nem is lenne más tényező, pont azért, hogy ne is legyen. Így valószínűleg már kicsúsztunk a jelöltállításhoz szükséges időből. Ugyanakkor nagyon sokan azt mondják, hogy 2016-17-re az embereknek annyira elegük lehet ebből, hogy könnyen az egész a nagy szereplőkre omolhat. Addigra kell megerősödnie a TESZ-nek, mert addigra már csontig rágják az embereket" – nyilatkozott nem sokkal a mozgalom zászlóbontása után a hvg.hu-nak Ángyán József, aki mára minden bizonnyal sokkal bizakodóbb.
 


Az Élőlánc Magyarországért programjában prioritásként szerepel a többek közt a környezet-és természetvédelem:
"A probléma gyökeréhez vezető kulcsfogalom a biológiai sokféleség megtartása, azaz a fajok és életközösségek radikális mértékű kipusztulásának megakadályozása. Választ kell adni a klímaváltozás kihívásaira is. A környezeti problémák elválaszthatatlanok a gazdaságtól és a pénzügyi rendszer működésétől. Olyan rendszereket kell működtetni, melyek nem pusztítanak, nem szennyeznek, hanem beleilleszkednek a természet rendszerébe.  Részletek: Élőlánc-TESZ Program 2014 (305 KB pdf)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás