Hirdetés

Egy év alatt több mint 43 ezer fővel haltak meg többen, mint ahány gyerek született. Kijöttek a KSH legfrissebb adatai a születés- és halálozási számokról. Fogyunk. Nagy sikerként tálalja a kormány, hogy mélypont közelében jár a csok-igénylések száma.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint májusban 6284 gyermek született, és 9501 fő halt meg. 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt – szúrta ki a forbes.

Hogy állunk ebben az évben?

Január óta 31 788 gyerek jött világra, ami 8,4 százalékkal, 2912-vel kevesebb a 2023. január–májusinál. A teljes termékenységi arányszám 1 nőre becsült értéke 1,36, ami egy évvel korábban 1,48 volt.

52 983-an haltak meg, ami 4,5 százalékkal, 2508-al kevesebben, mint egy évvel korábban. Januárban 1,8, februárban 0,2 százalékkal többen, míg március–májusban 8,4 százalékkal kevesebben hunytak el, mint az előző év azonos időszakában.

forrás: Depositphotos

Az orbáni népesedéspolitika sem hozza a remélt növekedést – de ezt el kell maszatolni.

Új feladata van a családügyi államtitkárnak: Hornung Ágnes időről időre kiáll sajtótájékoztatót tartani, és elmondja, hogy milyen szépen nő az érdeklődés a csok plusz és a falusi csok iránt. Valójában ezek a számok azt jelentik, hogy nagyon nagy szerencsével talán sikerülhet elérni azt a szintet, amely a csok eddigi leggyengébb évében volt, és a tavaly ilyenkori érdeklődés felénél egy kicsit állunk jobban időarányosan.
Nagy sikerként tálalja a kormány, hogy mélypont közelében jár a csok-igénylések száma

Nyitókép: Depositphotos

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás