Az orbáni családvédelem kudarca: gyorsuló ütemben fogy a magyar

2019. július 26.

Hírek

Nőtt a természetes fogyás mértéke 2019 első öt hónapjában, miután 2,1 százalékkal kevesebb gyermek született és 0,5 százalékkal többen haltak meg a múlt év azonos időszakához képest – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A WWF vakon hibáztatja a magyarokat?

2019. június 21.

Hírek

Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor kevesebb mint 1.5 Földre lenne szüksége az emberiségnek. Sőt, a teljes ökológiailábnyom számítás szerint alig több mint 1 Földre – állítja a BOCS Alapítvány, szemben a WWF közleményével.

Kell-e foglalkozni a rászorulókkal, és ha nem, miért igen?

2019. június 6.

Hírek

Avagy kell-e foglalkozni a fogyasztással, és ha igen, az miért csupán egy újabb érv amellett, hogy a sürgősen meg kell állítani az egyébként senki által nem kívánt népességnövekedést? Szemléztük a Qubiten és később a Greenfon megjelent “Kell-e foglalkoznunk a túlnépesedéssel, és ha igen, akkor miért nem?” című véleménycikket, ugyanis pár olvasónk felhívta rá a figyelmünket.… Tovább »

Családok éve? Gyorsabban fogy a magyar

2019. május 29.

Hírek

Növekedett a természetes fogyás 2019 első három hónapjában, miután 4,3 százalékkal kevesebb gyermek született és 1,6 százalékkal többen haltak meg az előző év azonos időszakához képest, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ösztön és ösztönzés: mitől születik több gyerek? konferencia

2018. június 06.

Helyszín: Budapest, Nagymező utca 54

Sajtótájékoztatók

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) június 6-án 18 órától a Preziben (1065 Budapest, Nagymező utca 54.) várja a sajtó munkatársait, ahol rendhagyó szakmai konferenciáján 18 előadó 5 perces felszólalásokban vitatja majd meg, hogy milyen állami, kormányzati intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy emelkedjen Magyarországon a születések száma.

Merre tovább demográfia?

2017. május 29.

Hírek

Hegymenet címmel átfogó kötet jelenik meg nemsokára a magyar társadalom és politika előtt álló legfontosabb kihívásokról. Ebben a cikkben a demográfiai folyamatokat tekintik át a szerzők, megállapítják a legfontosabb problémákat, és felvázolják, hogy ezeket hogyan lehetne elkerülni, mire számíthatunk.

Tovább fogy a magyar

2015. december 21.

Hírek

Tovább fogy a népesség – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma publikált adataiból. A legtöbb haláleset a zord hidegben és a nyári kánikulában történik.

Kína új iránya: élet az egykepolitika után

2015. november 8.

Hírek

Az emberiség legdurvább és legszervezettebb népességszabályozási programjának vet véget az egykepolitikáját hivatalosan megszüntető Kína. A gyakorlat súlyos demográfiai és társadalmi problémákat okozott, emberi sorsok millióit tette tönkre.

Afrikában robban a népesedési bomba

2015. július 31.

Hírek

Ma a világ lakosságának kb. 0,13 %-a Magyarország polgára, 2100-ra azonban migráció nélkül már csak az emberiség 6 század %-a él majd itt. Az ENSZ friss népesedési becsléséből kiderül: a Föld lakossága az eddigi jóslatoknál is gyorsabban növekszik, a következő századfordulóra az emberek száma eléri a 11,2 milliárdot, közben Magyarország 7 millió alá süllyedhet.