Hirdetés

A második fordulón ismét eredményesek voltak a magyar pályázók az EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása programban; az első felhívás eredményeihez hasonlóan ezúttal is 5 hazai nyertes született. Az újabb támogatási ciklus 2021. október 15.-én nyílt meg, a pályázatokat 2021. december 17.-ig várják. A támogatási rendszerről és a pályázati tudnivalókról 2021. november 3-án tart online webináriumot a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség a GreenDependent Intézet közreműködésével.

A helyi önkormányzatok kulcsszerepet játszanak a fenntartható energiaátmenetben. A magyarországi önkormányzatok számára is elérhető EUCF program célja, hogy lehetőséget biztosítson városoknak, településeknek illetve azok konzorciumainak éghajlatvédelemmel, megújuló energiával, energiahatékonysággal kapcsolatos konkrét beruházási koncepciók kidolgozására. A projekt az önkormányzatok összefogását is ösztönzi, így a kisebb településeknek – erőforrásaik egyesítésével – lehetőségük van közös támogatási kérelmek benyújtására is. Az EUCF nem a tényleges beruházásokat finanszírozza, hanem azok megfelelő előkészítését – (műszaki) megvalósíthatósági tanulmányok, jogi, gazdasági és pénzügyi elemzések, kockázatelemzés, stb. – egy beruházási koncepció kidolgozása révén.

A programhoz összesen 4 pályázati ciklus tartozik, ezekből a harmadik nyílt meg 2021 októberében. A pályázatokat három uniós régióban hirdetik meg; ezúttal a közép- és kelet-európai régió országainak támogatására 1,56 millió EUR-t irányoztak elő, ami összesen 26 nyertes támogatását teszi lehetővé. Az utolsó lehetőség várhatóan 2022 tavaszán-nyarán indul majd, így akik a jelenlegi kiíráson nem szerepelnének sikerrel, a következő körben újra pályázhatnak. Az értékelési folyamat végén minden induló visszajelzést kap a végeredményről; az információk alapján módosított pályázatokat pedig ismét be lehet nyújtani a soron következő pályázati időszakban.

A pályázatot angol nyelven, online kell benyújtani, ugyanakkor elkészítéséhez magyar nyelven tájékoztatást lehet kérni a hazai nemzeti szakértőtől: Vadovics Kristóf – GreenDependent Intézet. Telefon: 20 512-1886, e-mail: ce.hungary@eucityfacility.eu

Magyar nyelvű, online pályázati tájékoztató webinár az EUCF 2021 őszi felhívásáról: 2021. november 3. szerdán 10:00-12.00 között.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  Részletes program és regisztráció >>>

További részletek az EUCF programról magyarul:

EUCF – European City Facility – Városokkal a városokért – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása program honlapja >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás