Hirdetés

95 árvízi emlékművet akar állíttatni a kormány, már a tervek is készen. Esztergom inkább körgátat szeretne az emlékmű helyett.

A nyári árvízi védekezést kísérő példátlan összefogásnak szeretne emlékművet állítani a kormány – mindjárt nem is egyet, hanem az védekezésben részt vevő 95 település mindegyikén, derül ki abból a levélből, amit a Gíró-Szász András kormányszóvivő küldött az érintett önkormányzatoknak.
A levél szerint a kormány már döntött arról, hogy a Kossuth téren a pesti alsó rakparton felállítanak egy ilyen emlékművet, de a többi településen is szívesen látna hasonlót. Mint a levélből kiderül, erre már kész tervek, minták is készültek, amikből elég csak választani az önkormányzatoknak.

Esztergom városa már válaszolt is, ők azonban emlékmű helyett inkább egy már régóta ígért körgátat szeretnének – derül ki a kormányszóvivőnek küldött válaszukból. A kormányszóvivői irodánál arról érdeklődött a hvg.hu, mind a 95 településen szeretne a kormány emlékművet; a településeknek maguknak kell fedezni a költségeket, vagy van központi támogatás; ha igen, mekkora forrás áll erre rendelkezésre; és kíváncsiak voltak az elkészült tervekre is. A szóvivői iroda válaszait természetesen közölni fogja a lap.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás