A rovat kizárólagos támogatója

Mint arról korábban írtunk, néhány nappal 73. születésnapja előtt január 19-én elhunyt Mangel Gyöngyi (1950-2023), a hazai zöld újságírás kiemelkedő alakja, akit sokan főleg a Kossuth Rádió környezetvédelmi műsoraiból ismerhettek.Az újságírásban fő szakterülete a környezetvédelem, egészségvédelem, emberi jogok  – több ezer riportot, tudósítást, interjút, jegyzetet tett közzé, tanulmányokat írt magyarul és angolul a környezetvédelem területéről, újság- és folyóiratcikkeket jelentetett meg- folyóiratokba írt: a korabeli zöld-, alternatív mozgalmakban legendás Harmadik Partban és az Ökoban jelentek meg munkái. Később az újságírás, szerkesztés teljesen kitöltötte az életét: Magyar Rádió, Magyar Nemzet, Lánchíd Rádió, Magyar Hang.
Mangel Gyöngyi egy úttörő időszakban került az akkor még tényleg közszolgálati, és a maihoz képest elképzelhetetlenül valóban szabad Magyar Rádióba (a Kossuth Adóhoz) – később MTVA-ba, ahol szerkesztő-riporter, műsorvezető, vezető szerkesztő volt 1992-2013 között. 2014-ben ment végleg nyugdíjba az akkor már Fidesz pártállami kormányszócsővé züllesztett un. közmédiából.

Megrendülten búcsúzom most Tőle, a környezet és a teremtett világ iránt felelősséget érző, mélyen elkötelezett, gondolkodó és másokat is gondolkodásra késztető, szemeket nyitogató, nagyszerű újságírótól, biológustól, de még inkább az igaz, őszinte, egyenes, a megismert igazság mellett mindenkor kiálló, ezzel mindannyiunk számára példát adó, emberséges, szeretetre méltó Embertől és igaz jó baráttól. Kérem a Teremtőt, hogy legyen hozzá irgalmas, és vegye magához lelkét, szeretteinek pedig adjon vigasztalást!
Drága Gyöngyi!
Nyugodj békében!
Ángyán Jóska

A Greenfo 21 éve alatt is aktív kolleganőnk végső búcsúztatása 2023 február 14-én 9.00-kor lesz a budapesti Farkasréti Temetőben.

Gyermekei az alábbi posztot osztották meg a Facebookon:
Kedves Barátaink, aki megteheti és szeretné elkísérni Édesanyánkat utolsó földi útjára, azoktól szeretnénk kérni, hogy az időjárás előrejelzése tekintettel, nagyon melegen öltözzenek fel, mert a ravatalozóban nincs fűtési lehetőség, és szinte hidegebb van mint a kültéren. A gyászszertartás, és a sírhelynél búcsúzás várhatóan egy óra hosszú lesz, és nem szeretnénk, ha bárki is megbetegedne, ezért a protokollt kérjük senki ne vegye figyelembe, csak azt, hogy nagyon meleg cipőben és ruházatban jöjjön.
Köszönjük szépen: Pusztai Gábor és Noémi, Gyöngyi gyerekei.

RÉSZLETES CIKKÜNK: In memoriam Mangel Gyöngyi

A Duna TV Talpalatnyi zöld  szerkesztőségének is dolgozott. Ők a 1995 június 12-i Gördülő országút adással emlékeztek meg.

Elhunyt Mangel Gyöngyi, a Kétmilliomodik hektár magyar erdő díjjal elismert biológus-újságíró

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás