Hirdetés

Örülök, hogy rám találtál! Írtam néhány érdekes feladatot neked, remélem, tetszeni fognak!
A fenntartható életmóddal kapcsolatban végezhetsz itt kutatómunkát. Öt nagy témakörbe csoportosítottam a feladatokat: Étel és ital, Közlekedés, Építkezés, Közösség, Fogyasztás.

„Vigyázat, valóság!”  Így fordítottuk magyarra egy befejezéséhez érkező nemzetközi projekt nevét, amelynek a Magosfa Alapítvány is résztvevője.
A „Vigyázat valóság!” (Mind the Gap) projekt 5 ország – Bulgária, Hollandia, Magyarország, Nagy-Britannia és Szlovákia – civil szervezeteinek közös munkájával valósul meg. A projekt célja, hogy a gyerekekhez közel hozzon bizonyos, fenntarthatósági szempontból igen fontos kérdéseket. Az öt ország 5-5 témakörben (étel és ital, közlekedés, építkezés, közösség, fogyasztás) dolgozott ki „valós élethelyzeteket”: az adott témakörön belül olyan szituációkat, amelyek a gyerekek életében előfordulhatnak, és foglalkoztathatják őket. Minden témakörön belül ún. net-fürkészeket (angolul webquest) dolgoztunk ki, összesen 23 darabot. Alapítványunk munkatársai is írtak témakörönként egyet-egyet.

A net-fürkészeket az USA-ban és Nyugat-Európában már évek óta nagy sikerrel használják: internetes oktatási anyagok, amelyek kutatásra ösztönzik a gyerekeket. Segítségével a tanulók biztonságos környezetben fedezhetik fel az internetet és gyakorolják a számítógép használatát.

A projekt keretében elkészült net-fürkészeket a www.migaproject.eu honlapon találja meg. Bővebb háttér-információt olvashat a „Kezdőlap”-on és a „Tanároknak” szóló részekben!  (Előfordulhat, hogy nem a magyar nyelvű honlap jön be, ilyen esetben kérjük, kattintsanak a magyar zászlóra!)

A projektet az Európai Unió Lifelong Learning Programme Comenius programja támogatja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás