Gyerekekkel kézen fogva az erdőben – a Pangea Egyesület bemutatása

2020. május 23.

Hírek

„Mi a Pangea Egyesületnél abban hiszünk, hogy az erdőről az erdőben kell mesélni a gyerekeknek” – mondta előadásában Bombay Bálint, a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnöke. Az Online Biológia Konferencia által szervezett előadásban bepillantást nyerhettünk az Egyesület természetvédelmi, környezeti nevelési és kulturális tevékenységébe. Bombay Bálint, az Egyesület elnöke mesélt, aki gyermekként ismerte meg a szervezetet… Tovább »

Hogyan neveljük gyermekünket környezettudatosságra?

2020. április 12.

Hírek

Manapság rengeteget hallunk arról, hogy védjük és óvjuk a környezetünket. Célszerű, ha gyermekünket már kiskorában fenntarthatóságra neveljük. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amellyel könnyen és fokozatosan lehet a kisebbeket is környezettudatosságra nevelni. 

25 éves a Humusz! – 2 napos konferencia ELMARAD

2020. március 19. - 2020. március 20.

Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ

Programok

A PROGRAMOT A SZERVEZŐK ELHALASZTOTTÁK !!! Kedves Zöldek! Szeretettel hívunk és várunk Benneteket az idén 25 éves Humusz Szövetség két napot kitöltő programjaira.

NAT 2020: a fenntarthatóság hébe-hóba beleírva, kipipálva

2020. március 7.

Hírek

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakértői – az egyesület tagságának bevonásával – saját szakmai szempontjukból, vagyis a környezeti vagy fenntarthatóságra nevelés szempontjából elemezték a NAT 2020-at. Ez eredmény e téren is lehangoló.

Országos Környezeti Nevelési Konferencia

2019. szeptember 28. - 2019. szeptember 28.

Helyszín: TIT Stúdió, 1113 Bp., Zsombolyai u. 6.

Programok

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület 2019. szeptember 28-án, 10:00-16:00 között konferenciát szervez a „Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia – Alapvetés” megújítására Budapesten, a TIT Stúdióban (1113 Zsombolyai u. 6.). A konferenciára az alábbi regisztrációs linken lehet jelentkezni szept. 16. éjfélig:    http://mkne.hu/nkns_2019.php Jelenleg közel 40 szakmai szervezet több mint 60 szerzője és lektora dolgozik az Alapvetésen. Az… Tovább »

Környezetvédelmi szakembereket és pedagógusokat is díjaztak

2019. június 9.

Hírek

A környezettudatos gondolkodás hozzájárul az egészséges élet kialakításához. A Környezetvédelmi világnap és Pedagógusnap alkalmából június 5-én átadták a Környezetünkért Díjat, a Zöld Toll Díjakat, a Környezetünkért Emlékplaketteket, a Miniszteri Elismerő Okleveleket, a Nagyváthy János Díjakat,  és a Tessedik Sámuel Díjakat.

Lehoczky János -díj 2018

2018. január 02. - 2018. február 20.

Helyszín: országos pályázat/jelölés

Programok

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben megalapította a Lehoczky János-díjat. A díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát,… Tovább »