A rovat kizárólagos támogatója

2024-ben az MME elnöksége a legmagasabb kitüntetéssel, Keve András Díjjal tüntette ki Nagy Sándort. A kitüntetést azok kaphatják meg, akik kiemelkedően sokat tettek az MME sikeres működése érdekében. A díjat öt évenként ítélik oda.

Nagy Sándor 1980 óta tagja az MME-nek és még ebben az évben megalapította dombóvári Helyi Csoportot, melynek azóta is titkára. Tevékenységének egyik kiemelkedő eleme a környezeti nevelés volt és ma is az.
Tervszerűen fejlesztette az ehhez szükséges feltételrendszert, melynek valódi gyöngyszeme e Madárvárta, ahol évtizedek óta folyik az ifjú madarászok képzése. 1997-2009 között szervezte és irányított a Madarak és Fák napi országos tanulmányi versenyt, illetve az országos döntő helyszínét biztosította, melynek a programját is ő szervezte meg.

Szinte egyedülálló módon két kiadványban összefoglalta a Helyi Csoport 30 majd 40 éves tevékenységét, Dombóvár madárvilágáról pedig könyvet jelentetett meg. Valódi példaképpé vált, kortársai és az általa képzett fiatalok körében is.

Tevékenységének köszönhetően az MME egyik bástyája lett a Dombóvári Helyi Csoport.
Az MME 1985-ben Chernel István-emlékéremmel, 2007-ben pedig Brellos Tamás-díjjal tüntette ki, 2003-ban Pro Natura Díjat kapott.

Ötven évvel ezelőtt, 1974. január 6-án 200 lelkes madárvédő gyűlt össze a Fővárosi Állat és Növénykert Barlang mozijában, hogy új szervezetet hozzon létre a Magyar Madártani Egyesületet (MME). Az alapító tagok nagy ambíciókkal indították útjára a szervezetet, talán nem is sejtve, hogy mi mindent fognak elérni fél évszázad alatt.
jubileumi Gödöllői konferencián adták át az egyesület kitüntetéseit, melyről itt írtunk

 Egy másik Keve András Díjas madarász: Bank László

Keve András Díjasok2: Dr. Halmos Gergő

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás