Hirdetés

Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Díjat 2012-ben, a Mosonmagyaróvári Városi Kollégium közössége, a környezetvédelmi és természetvédelmi nevelés és képzés támogatásáért, a környezettudatos magatartás kialakításáért kapta.

Mosonmagyaróvár város képviselőtestülete 2006-ban rendelkezett "Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért" díj adományozásáról. A díj annak a Mosonmagyaróvár városban élő, vagy a tevékenységével a városhoz szorosan kötődő magánszemélynek vagy közösségnek adományozható, aki/ amely Mosonmagyaróvár környezeti állapota javításához kiemelkedően hozzájárul,a helyi környezet- és természetvédelmi feladatokat magas színvonalon látja el,a környezetvédelmi nevelés területén huzamosabb időn keresztül magas színvonalon ad át ismereteket,illetve Mosonmagyaróvárhoz kötődő országos színvonalú környezetvédelmi tudományos vagy kutató munkát végez. Az elismerésre javaslatot tehetnek: társadalmi- és civil szervezetek, intézmények vezetői, önkormányzati képviselő és a város polgármestere. Kitüntető díjazásban két évente, egy személy vagy közösség részesíthető. A díjazásra irányuló javaslatokat a képviselőtestület gazdasági bizottsága bírálja el és dönt a képviselőtestület elé terjesztéséről. A díj odaítéléséről a képviselőtestület határozattal dönt. A díjat a polgármester adja át. Az elismerés formája díszoklevél, mellyel díjazás jár. A díj a "Föld napja" (április 22.) rendezvényhez legközelebbi képviselő-testületi ülésen kerül átadásra.

Korábbi években elismerésben részesült a MOFÉM Körzeti Lakosok Egyesülete, az Egyesület a Városközpontért és a Kertbarátok Köre. 2012. év díjazottja a Mosonmagyaróvári Városi Kollégium lett. A díj átadásán a következő méltatás hangzott el: „Mosonmagyaróvár város képviselőtestülete a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Díjat 2012-ben, a Mosonmagyaróvári Városi Kollégium közösségének, a környezetvédelmi és természetvédelmi nevelés és képzés támogatásában, a környezettudatos magatartás kialakításában, fejlesztésében nyújtott példamutató munkája, a környezeti nevelés területén, a környezetpedagógiai programok bevezetésében, alkalmazásában, azok széleskörű társadalmi megismertetésében, népszerűsítésében végzett kiemelkedő tevékenysége, valamint a különböző országos környezetvédelmi pályázatokon elért kimagasló eredményei elismeréseként adományozza.”

A díjat a 2012. április 25-ei testületi ülésen Dr. Nagy István Polgármester Úrtól, Simon Zsuzsanna, a Városi Kollégium igazgatója vette át, aki az alábbi beszéddel köszönte meg az elismerést:

Tisztelt Képviselőtestület!

Az intézmény dolgozói és diákjai nevében szeretném megköszönni azt, hogy Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért Díjat idén a Városi Kollégiumnak adományozták. Ez az elismerés azonban mindazoké is, akik a kollégium környezetnevelési tevékenységét bármilyen formában segítették. Ebbe a támogatói körbe tartoznak magánszemélyek, cégek, vállalkozások, különböző intézmények, szervezetek, alapítványok, egyesületek. A helyi partnereken kívül vannak olyan országos hatáskörű szerveződések is, akikkel a mai napig kapcsolatban állunk. Hozzáállásukat, segítőkészségüket ezúton is hálás szívvel köszönöm.
A sikeres működés záloga még a sok-sok eredményes pályázat, verseny, melyek között találhatók helyi kiírásúak, de szép számmal megyei és országos szintűek is. Az ezeken való részvételt külön köszönöm kollégáimnak, diákjainknak.
Itt szeretném megköszönni mindazok munkáját is, akik tehetségükkel, szakértelmükkel vettek részt a különböző környezetvédelmi programjainkon, továbbképzéseinken.
Az egyre bővülő és egyre ismertebbé váló munka eredménye, hogy a kollégiumi és a környezetvédelmi szakma az intézményt, Mosonmagyaróvári Zöld Kollégiumként emlegeti.
Tevékenységünk nyilvános. Bárki számára megismerhető, hasznosítható. Minden egyes ténykedésünk nyomon követhető a honlapunkon, olvasható a zöld kaszinó blogunk-ban, több tucat prezentációink letölthető az internetről. De igyekszünk megismertetni mindazokkal is, akik a tévét, a rádiót vagy a nyomtatott sajtót részesítik előnyben. Megjelenéseinket nekik külön köszönjük.

Tisztelt Képviselőtestület!
Befejezésül szeretnék az elsők között gratulálni Önöknek, a Városnak, az elmúlt évtized tudatos városfejlesztéséért, most másodjára elnyert Hild János Díjhoz! Úgy gondolom, hogy a díj a településfejlesztésen belül megvalósuló magas színvonalú környezetvédelmi tevékenységnek is szól. Ezért is kívánok Mindenkinek további sikeres, eredményes munkát!
Mosonmagyaróvárnak pedig azt, hogy Éljen, Növekedjék és Virágozzék!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás