Hirdetés

Az ENSZ Rio+20 Fenntartható Fejlődés Konferenciájának idején zöld fényben úszik a Megváltó Krisztus szobor, a fenntarthatóság jelentőségére figyelmeztetve. A világ hét új csodája egyikeként számon tartott Rio de Janeiro-i szobrot az Osram 300, nagy energiahatékonyságú LED projektora világítja meg a korábbinál 75%-kal kevesebb energia felhasználásával.

A monumentális emlékművet 2011-ben, a világhírű szobor felállításának 80. évfordulóján szerelte fel a legmodernebb világítástechnikával a Siemens leányvállalata, az Osram. Az új LED-es rendszer több mint 75%-kal csökkentette a 40 méter magas alkotás megvilágításához szükséges energiafelhasználást. A szobor az ENSZ Fenntartható Fejlődés Konferenciája alatt zöld megvilágítást kapott.

Krisztus zöld fénybenKrisztus zöld fényben

A Siemens a Rio+20 konferenciát megelőzően és az alatt is koordinált, globális lépések szükségességét hangsúlyozza, miközben bemutatja, hogy a mainál fenntarthatóbb fejlődést szolgáló technológiák már most rendelkezésre állnak. Ezek alkalmazásával a közlekedésben, az energiatermelésben és -elosztásban, valamint az ipari eljárásokban már most megalapozható a fenntartható gazdaság.

Az ENSZ konferencia idején számos Siemens projekt demonstrálja azokat a technológiákat, amelyek már ma a fenntartható fejlődést és az energiahatékonyság szempontjait szolgálják.

 

Itt olvashatók további információk a Siemens Riói aktivitásáról.

Itt található egy nagy felbontású kép a zöld fényben úszó Megváltó Krisztus szoborról.

Itt pedig egy videót lehet megnézni a programozható megvilágításról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás