Hirdetés

A Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozója 2012. március 15-18-ig lesz Kiskunhalason. Az OT honlapja elindult, az előprogramokra már lehet jelentkezni.

A Környezet-és Természetvédő Szervezetek 22. Országos Találkozójának honlapjára folyamatosan kerülnek ki az információk.
A találkozó tervezett programja innen tölthető le.

A találkozó előprogramját március 15-16. –án a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezi.

A környezeti nevelés eszközei és eszköztelensége

Előprogramunk célja annak bemutatása, hogy a fenntarthatóságra nevelés és a környezeti nevelés eszközrendszerében milyen lehetséges megoldások születtek térségünkben a folyamatosan változó szabályozók és a kedvezőtlen gazdasági-társadalmi hatások ellensúlyozására. A terepi programok és bemutató előadások a gyakorlat oldaláról szeretnék megközelíteni ezt a sokszereplős rendszert, bemutatva hogy az egyes közreműködők milyen hatékonysággal tudnak vállalt feladataiknak megfelelni, s hogy a különböző szintű együttműködésekkel hogyan javíthatók a cél érdekében végrehajtott programjaink.

Logisztikai információk:

Utazás: A környezeti nevelési előprogramra jelentkezők számára 40 fő erejéig tudjuk a közlekedést különbusz formájában biztosítani. Így aki tömegközlekedéssel vagy gépkocsival Kiskunhalasra érkezik az előprogram kezdő napján, azt 13.00-kor a kiskunhalasi vasútállomás elől indulva veszi fel a busz. Szegedre átérkezve, az itteni vasútállomás elől 14.00-kor indulunk tovább, felvéve az ide érkezőket. A különbusz az előprogram teljes ideje alatt szállítja a résztvevőket, pénteken 13.00-ra érkezve vissza Kiskunhalasra.

Ellátás: Az előprogramon résztvevőket 15-én vacsorával várjuk, 16-án reggelit kapnak és úticsomagot az ebéd áthidalására.

Szállás: A CSEMETE Bugaci Oktatóközpontjában, lehetőség van saját hálózsák használatára is, de ágyneműt is tudunk a megjelölt létszámig biztosítani.

Költségek: Az előprogram teljes költsége 3000 Ft/fő.

Tervezett program

2012. március 15., csütörtök

13.00 – indulás a kiskunhalasi vasútállomás elől Szegedre
14.00 – indulás a Szegedi Nagyállomás elől
14.30 – Nagyszéksóstó, Nagyszéksósi Kulcsosház: A természetvédelmi terület, a környezeti nevelési infrastrukturális eszközök, és a kétéltűvédelmi program létesítményeinek megtekintése.
Szűcs Anikó, Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola, erdei iskola és kulcsosház vezető: A dél-alföldi erdei iskolák hálózati együttműködésének bemutatása
Mizsei Edvárd, Serpentes Alapítvány: A nagyszéksósi kétéltűvédelmi program bemutatása
Krnács György, KNP Igazgatóság, őrkerület vezető: Természetvédelmi fejlesztések és a környezeti nevelés terepi eszközrendszere

16.00 – visszautazás Szegedre
16.30 – Szegedi Tudományegyetem, Tudáskapu: Az Interaktív Természetismereti Tudástár bemutatása.
Ilosvay György, SZTE Tudáskapu igazgató: Tudáskapu által nyújtott programkínálat, a múzeumpedagógiában rejlő lehetőségek újszerű kiaknázása.
Illés Gábor, SZTE Tudáskapu munkatárs: Kapcsolattartás és programszervezés, interaktív feladatok az információszerzésben.
18.00 – utazás Algyőre
18.30 – Az Algyői Fehér Ignác Általános iskola bejárása, a fejlesztések eredményeinek és használhatóságuk megismerése.
Iván Zsuzsanna, Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, igazgató: Az iskola bemutatása, az Ökoiskolák Hálózatának feltételrendszere és működése
Közben: 19.00 – magyaros svédasztalos vacsora.
20.15 – utazás a szálláshelyre a Bugaci Oktatóközpontba

2012. március 16. péntek

07.30 – reggeli
08.00 – Bojtos Ferenc, CSEMETE, irodavezető: A CSEMETE Bugaci Oktatóközpontjának bemutatása, aktuális fejlesztések és tervek
08.20 – Ábrahám Krisztián, KNP Igazgatóság, oktatási referens: Közös keresztmetszetek, a nemzeti park, a civil szervezetek és az oktatási intézmények együttműködései
09.20 – Sára Endréné, Beretzk Péter Természetvédelmi Klub Egyesület, elnök: A biodiverzitás monitorozása a közoktatásban – hogyan kapcsolódhatnak diákok a biológiai sokféleség állapotának és változásainak hosszú távú megfigyeléséhez?
10.20 – Sára Endréné és Mizsei Edvárd: A fenti programhoz kapcsolódó terepi feladatok kipróbálása a helyszínen
12.00 – indulás vissza Kiskunhalasra
13.00 – érkezés az OT fő helyszínére a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumához

Az előprogram részleteivel kapcsolatban kereshető:
Bojtos Ferenc, CSEMETE Egyesület
Tel: 62-424-392
E-mail: csemete@csemete.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás