Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára tegnap az államfő dr. Budai Gyulát 2012. március 1-jei hatállyal a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárává nevezte ki a Sándor-palotában.

Budai Gyula az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. A politikával az 1990-es évek végén került szorosabb kapcsolatba. 1997-ben belépett a FIDESZ-be, 2004-től a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (MAGOSZ) jogi képviseletét látta el, majd 2006-tól a szervezet szövetségi igazgatói posztját tölti be. Budai Gyula a 2010-es országgyűlési választások első fordulójában abszolút többséggel szerzett parlamenti mandátumot.

2010 júniusában Orbán Viktor miniszterelnök miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Budai Gyulát az állami tulajdonú termőföldek jogellenes értékesítése, illetve hasznosítása körülményeinek feltárására. 2010 novemberétől a Kormány döntése alapján az elszámoltatási és korrupció-ellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi posztot is ő tölti be. Kormánybiztosi mandátuma 2012 novemberéig szól.

Budai Gyula a lemondott Ángyán Józsefet váltja a poszton.

Soós Lajos  MTI fotóján Budai Gyula és Schmitt Pál

Kapcsolódó anyagok:

Lemondott Ángyán József – oligarchák kezében a mezőgazdaság?

Ángyán József Teréz Anya tanácsait követi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás