A rovat kizárólagos támogatója

Búcsúzik a Másfélfok állandó szerkesztősége

Több mint 5 év folyamatos tájékoztatás, szemléletformálás és tartalomkészítés (plusz egyéb, “motorháztető alatti”, a nagy nyilvánosságnak kevésbé látványos, de mégis fontos munkák) után nem szégyelljük kimondani, hogy bizony elfáradtunk. Elmondjuk, hogy mi fog történni ezután a platformmal és mi nem.

A jövő logisztikája: fenntartható és erőforrás-tudatos raktározás

Újabb területén tett előrelépést a teljes folyamat környezetterhelésének csökkentése érdekében a gyártás és értékesítés minden pontján környezettudatos megoldásokra törekvő PVC profilgyártó, a GEALAN. A tannai gigaberuházása, a logisztikai folyamatokat egyszerűsítő és gyorsító magasraktár építésével a teljes gyártási folyamat válik környezeti szempontból is tudatosabbá.

Már az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom

Az egész országot sújtó kánikula miatt a hatóságok 2024. július 11-től Magyarország teljes területén tűzgyújtási tilalmat hirdetnek. Ennek értelmében tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Ezek a tempomat használatának legfőbb előnyei!

A legtöbben azért használnak tempomatot, mert kényelmesebbé teszi az autópályán történő közlekedést. Vannak azonban a megoldásnak egyéb, kevéssé ismert pozitív hatásai, akár a pénztárcánkra, akár a környezetünkre.

Magyar és szlovák önkéntesek tisztították meg a Garam és a Duna egy-egy szakaszát

A Magosfa Alapítvány a Garam-menti Polgári Tárulással együttműködésben folyótisztítási akciót szervezett a Garamon és a Dunán. A Garamszentgyörgy és Zebegény közötti akció célja a térség környezeti állapotának javítása, továbbá a helyi lakosok, döntéshozók, a területe látogatók szemléletformálása, hasonló munkákra biztatása volt.

Csapvízzel a műanyagmentességért

A Magyar Víziközmű Szövetség, mint a hazai ivóvízszolgáltató- és szennyvízelvezetéssel foglalkozó vállalatok szakmai érdekképviseleti szervezete, kiemelten fontos feladatának tartja a csapvíz népszerűsítését és az ivóvíz presztízsének védelmét, valamint jóhírének erősítését!

Ezért használjunk márkás fűkaszákat!

Ha az otthonunkhoz tartozik egy füves terület is, akkor annak számos előnyét kiélvezhetjük, viszont van egy fontos dolog, amiről semmiképp sem feledkezhetünk meg. Ez pedig nem más, mint a gyep karbantartása, amit rendszeresen el kell végeznünk annak érdekében, hogy a terület esztétikus maradjon.

Civil programot hirdettek a magyar EU Elnökség idejére

Megkezdődött a Civil EU Elnökség! Civil szervezetek hétalkalmas rendezvénysorozatot indítottak, amiben olyan témákkal foglalkoznak, amik a magyar EU elnökség hivatalos programjából kimaradtak. Prioritásaik: demokrácia, szolidaritás, zöld átállás.

Magyarország 2050-re vonatkozó, alternatív villamosenergia-ellátási terve

A Megújuló Magyarországért Alapítvány elkészítette a Zöld Átálláshoz nélkülözhetetlen alternatív villamosenergia-ellátási tervet. A tanulmányban elemezzük Magyarország jelenlegi villamosenergia ellátását, bemutatjuk a hazai villamosenergia-ellátást befolyásoló kiemelt trendeket, majd alapos modellezés után felvázoljuk a 2050. évre lehetséges ellátási forgatókönyveket.