Envirotis – Madarak a víz tükrében – 2019 fotópályázat

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. július 15. - 2019. szeptember 15.

Helyszín: envirotis.hu/fotopalyazat

Az Envirotis Holding Zrt. a Tatai Vadlúd Sokadalom támogatójaként, a rendezvény szervezőivel közösen, fotópályázatot hirdet annak érdekében, hogy bemutassa és népszerűsítse, milyen fontos szerepet játszik a természet körforgásában a víz, és hogyan kötődnek a vizekhez a madarak.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat, ezt a színvonalas természet- és környezettudatos rendezvényt, amely úgy tud helyinek megmaradni, hogy az egész ország madárszerető közösségét megmozgatja, közel 20 éve szervezi a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Idén a főtámogató, az Envirotis Holding Zrt. kezdeményezésére és szervezésében új programmal bővítik az eseményt, meghirdetik az Envirotis – Madarak a víz tükrében – 2019 pályázatot.

Arra szeretnék ösztönözni a fotósokat, különösen a fiatalokat, hogy tartsák értéknek és tiszteljék az élővilág sokszínűségét. Pályázni olyan fotókkal lehet, személyenként maximum néggyel, amelyeket korábban még nem publikáltak. Madarakról készített fotókat várnak azzal a megkötéssel, hogy az valamilyen formában kapcsolódjon a vízhez. Csak etikus elvek alapján fotózott képeket fogadnak el a szervezők, tehát olyanokat, amelyek készítésekor a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban nem akadályozta.

A pályázat nyitott, sem fotós szakmai múlthoz, sem életkorhoz nem kötött. Bár a kiírás tartalmaz technikai megkötéseket, szívesen fogadnak mobiltelefonnal készített képeket is. A pályázat weboldalán elolvashatóak a kiírás részletes feltételei.

Fotót a két hónapos pályázati időszak alatt lehet beküldeni: 2019. július 15. és 2019. szeptember 15. között. Az eredményhirdetés időpontja: 2019. november 23., a díjátadó a Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényi napján, 2019. november 30-án, szombaton lesz.

A pályázat értékelését hét tagú zsűri végzi, elnöke Potyó Imre, környezetkutató, természetfotós, aki 2018-ban elnyerte „Az Év természetfotósa” díjat, valamint rangos nemzetközi pályázatok többszörösen díjazott fotósa. Rajta kívül fotósok és természetvédelmi szakemberek vesznek részt a zsűri munkájában. A pályázat médiatámogatója a National Geographic Magyarország.

Az értékes díjak mellett a cég publikációs lehetőséget is biztosít a pályázóknak, a legjobb fotókat a pályázat honlapján túl egy színvonalas albumban, valamint kiállításon is bemutatják.

További információ:
fotopalyazat@envirotis.hu


A szervezőkről

Az Envirotis Holding több évtizedes múlttal rendelkező hazai tulajdonú cégcsoport. Tagvállalatai a hulladékgazdálkodás, kármentesítés és remediáció területén teljes körű szolgáltatást nyújtanak az ország egész területén. Tevékenységük központjában a környezet védelme, a fenntartható gazdaság elősegítése áll. Céljuk, hogy az Európai Unió irányelveinek megfelelően egyre nagyobb mértékű legyen hazánkban is az újrahasznosítás, javuljon a környezetbiztonság és ennek eredményeként az életminőség. Az Envirotis Holding Zrt. főként hulladékhasznosítással, sérült területek rekultivációjával foglalkozó cégként sok esetben végzi vizek, patakok, tavak megtisztítását, kármentesítését, tájba illesztését. Társadalmi felelősségvállalásuk részeként támogatják a környezet- és természetvédelmet, ezért lettek kiemelt támogatói a Tatai Vadlúd Sokadalomnak.

A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesületet (SZVTE) 21 olyan, elsősorban Komárom-Esztergom megyében élő magánszemély hozta létre, akik fontosnak tartják a helyi természeti értékek megőrzését, és a biológiai sokféleség fenntartását. Az egyesület munkája során segíti a települési önkormányzatok természetvédelmi tevékenységét, erősíti a környezettudatos szemlélet kialakulását és elterjedését. Konkrét, és jól szervezett akciókkal egyrészt ténylegesen megvalósuló, adatokkal alátámasztott, jelentőséggel bíró természetvédelmi munkát valósít meg. Ezen munkák során különös gondot fordít arra, hogy akcióiról az embereket tájékoztassa, lehetőség szerint a programokba be is vonja. Számos madár- és élőhelymentő munkájuk mellett egyik nagyszabású programjuk a 2001 óta évente megrendezett Tatai Vadlúd Sokadalom.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság jelenlegi területe Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyét fedi le, a Pilis- a Visegrádi- és a Börzsöny-hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes részeit. A terület változatossága egyedülálló Magyarországon, amelyet a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Az igazgatósághoz számos egyéb védett terület, valamint egy Bioszféra Rezervátum is tartozik. Legfontosabb feladatuk a védett természeti területek fenntartásának megtervezése és végrehajtása, a kutatásszervezés, az ismeretterjesztés és a vagyongazdálkodás. Emellett alapvető célkitűzés az igazgatóság működési területén a táj jellegzetes képének, érintetlenségének, az élővilág zavartalanságának, fajgazdagságának és a vizek tisztaságának megőrzése. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén a Természetvédelmi Őrszolgálat teljesít szolgálatot.

  1. január 6-án 200 taggal alakult meg a Magyar Madártani Egyesület (MME), amely az eltelt évtizedek alatt Közép-Kelet-Európa legnagyobb természetvédelmi társadalmi szervezetévé vált. Napjainkban 10.000 tag, több ezer önkéntes segíti az MME tevékenységét, amely az elmúlt több mint 40 évben jelentősen hozzájárult a hazai természetvédelem megerősödéséhez is. az egyesület célja egyebek mellett a természeti értékek és a természetvédelem célkitűzéseinek megismerése népszerűsítése, a természetvédelem támogatóinak körének növelése, szemléletformálás, természetvédelmi kutatások, és védelmi programok szervezése, megvalósítása, érdekérvényesítés hazai és nemzetközi szinten, részvétel a nemzetközi természetvédelmi szervezetek munkájában.
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás