A 21. TATAI VADLÚD SOKADALOM

2021. november 26. - 2021. november 27.

Helyszín: Tata Öreg-tó

Programok

A Tatai Vadlúd Sokadalom esetében is érvényben lévő, Covid-koronavírus terjedésének megakadályozására vonatkozó kormánydöntés alapján, rendezvényünk zárt területét védettséget igazoló – védettségi igazolvánnyal – és személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával lehet látogatni.

Idén alternatív lesz a Tatai Vadlúd Sokadalom

2020. október 20.

Hírek

A járványhelyzet miatt az már biztos, hogy az idei, 20. Tatai Vadlúd Sokadalom az eddigiektől eltérő módon valósulhat csak meg. A tatai Öreg-tó partja most egy nagy rendezvény helyett több, kisebb vadlúd-figyelő programnak szolgál majd helyszínéül.

Alternatív Tatai Vadlúd Sokadalom

2020. november 14. - 2020. december 20.

Helyszín: Tata Öreg-tó

Programok

A járványhelyzet miatt az már biztos, hogy az idei, 20. Tatai Vadlúd Sokadalom az eddigiektől eltérő módon valósulhat csak meg. A tatai Öreg-tó partja most egy nagy rendezvény helyett több, kisebb vadlúd-figyelő programnak szolgál majd helyszínéül.

Az MME állásfoglalása a tatai Öreg-tó partjára tervezett szálloda-beruházással kapcsolatban

2020. augusztus 7.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást.  Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

A tatai Öreg-tó madarai köszönik a szilveszteri tűzijáték stopot

2020. január 10.

Hírek

Az MME és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület megfigyelői szerint a tatai Öreg-tavon december 31-én számolt 4600 vadlúdhoz képest újév hajnalán 5800 lúd volt látható – tehát a szilveszteri tűzijátékozást követően nemhogy nem csökkent, hanem még nőtt is a ludak száma Tatán!

Az én megközelítésemben a fotózás eszköz…

2019. augusztus 15.

Hírek

Szenvedély és elkötelezettség. Interjú Csonka Péterrel, a Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) tájegységvezetőjével, a Madarak a víz tükrében fotópályázat zsűritagjával.

Envirotis – Madarak a víz tükrében – 2019 fotópályázat

2019. július 15. - 2019. szeptember 15.

Helyszín: envirotis.hu/fotopalyazat

Programok

Az Envirotis Holding Zrt. a Tatai Vadlúd Sokadalom támogatójaként, a rendezvény szervezőivel közösen, fotópályázatot hirdet annak érdekében, hogy bemutassa és népszerűsítse, milyen fontos szerepet játszik a természet körforgásában a víz, és hogyan kötődnek a vizekhez a madarak. A Tatai Vadlúd Sokadalmat, ezt a színvonalas természet- és környezettudatos rendezvényt, amely úgy tud helyinek megmaradni, hogy az… Tovább »

Famatuzsálemek a Vértes északi előterében

Kiadványok

Kedves madár-, fa- és természetbarát! 2018. decemberben már megrendelhető az idei Tatai Vadlúd Sokadalmon bemutatott "Famatuzsálemek a Vértes északi előterében" c. könyv.

XVIII. Tatai Vadlúd Sokadalom

2018. november 23. - 2018. november 24.

Helyszín: Tatai Öreg-tó

Programok

Idén immáron XVIII. alkalommal várják sok szeretettel a madárbarátokat a Tatai Öreg-tó partjára, a Tatai Vadlúd Sokadalomra. Helyszín: Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület Védnök: Michl József, a Ramsari Egyezmény 2018. évi világkonferenciáján „Wetland City” címmel kitüntetett Tata… Tovább »