A rovat kizárólagos támogatója

Kedves madár-, fa- és természetbarát! 2018. decemberben már megrendelhető az idei Tatai Vadlúd Sokadalmon bemutatott "Famatuzsálemek a Vértes északi előterében" c. könyv.

A 18. Tatai Vadlúd Sokadalmon megjelent és a szerző által előadás keretében bemutatott  „Famatuzsálemek a Vértes északi előterében” c. könyv már megrendelhető!

A nagyméretű fákat már ősidők óta csodálja az ember. Régen istenként vagy szentként tekintettek rájuk, áldozatokat mutattak be előttük. Gyakran váltak a közösségi élet központi részévé. Mesék, mondák történetek fűződtek hozzájuk. A hatalmas fákat ma is megcsodáljuk, sokan zarándokolnak el megnézni őket. De nemcsak esztétikai jelentőségük van! Napjaink kutatásai alapján igen jelentős szerepet töltenek be az erdei ökoszisztémában illetve segítenek megérteni bizonyos természeti folyamatokat. Vajon mit tudhatunk meg róluk, miről mesélnek nekünk? Hogyan lehet felmérni őket? Hány évesek lehetnek? Milyen rendszer szerint fordulnak elő? Hogyan lehet otthonról megtervezni még ismeretlen famatuzsálemek megtalálását? Hogyan válnak történelmünk részévé? Hogyan segíthetik az erdőgazdálkodást? Mi a jelentőségük az ökoszisztémában? Mi veszélyezteti fennmaradásukat? A könyv egy térség famatuzsálemeinek a vizsgálatán keresztül próbál meg válaszolni a kérdésekre.

A könyv ára 2.500,-HUF/db (továbbá postaköltség, ha szükségszerű) 

Szerző: Riezing Norbert
Kiadó: Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület
Kiadás éve: 2018
Terjedelem: 112 oldal, színes képekkel

Érdeklődés esetén keressen bennünket e-mailen: szazvolgy@gmail.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás