Felelős Gasztrohős konferenciáia: Ellenség-e a műanyag? 

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2020. február 05. - 2020. február 06.

Helyszín: Sirha Budapest Albertirsa út 10.

A Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon szervezett, fenntartható vendéglátással kapcsolatos konferenciáiák. Ellenség-e a műanyag?
Fenntartható vendéglátás és helyi alapanyagok beszerzése.

Program: 

Február 5. 10:00 – 11:30 

Ellenség-e a műanyag? 

Az EU területén 2021-től betiltásra kerülnek bizonyos egyszer használatos műanyagok, köztük számos olyan, amelyek használatban vannak a hazai vendéglátóhelyeken. Hogy érinti ez a vendéglátóhely üzemeltetőit? Milyen alternatívák léteznek? Megoldást nyújtanak-e a biológiailag lebomló csomagolóanyagok? Rövid előadás után egy kerekasztal beszélgetésen keressük a válaszokat.

Kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Csobay Krisztina – a Zöldövezet Társulás elnöke
Saás Petra – a Fruccola tulajdonosa
Ugrin András – az Omnipack Cluster elnök
ifj. Ugrin András – Ugrin Pack-Erdősi Kft. társtulajdonosa, ügyvezetője és a WeCup társtulajdonosa
Kőrös Gábor – függetlenített csoportvezető, FKF
Moderátor:
Toronyi Zoltán – Kexport Környezetipari Export Klaszter titkár

Február 6. 14:30-16:30

Fenntartható vendéglátás és helyi alapanyagok beszerzése

Egy étterem szén-dioxid kibocsátásának közel 95%-át az határozza meg, hogy mit kínál az étlapján és ahhoz honnan szerzi be az alapanyagokat. A helyi és szezonális termények használatával ezért óriási lépést tehet egy vendéglátóhely a környezetvédelem irányába.
A Fenntartható Vendéglátóhely minősítés kritériumaira is kitérő rövid előadás után egy kerekasztal beszélgetésen arra keressük a választ, hogy: mennyire időigényes a helyi termelők felkutatása és a velük való munka? Valóban nincs elég jó minőségű alapanyag hazánkban? Mi a fontos a beszállítóknak az séfekkel való együttműködés során?

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:
Dr.habil. Lugasi Andrea – a Budapesti Gazdasági Egyetem vendéglátási kar tanszékvezetője, dékánja
Bajor Zsófi – a MEZNA alapítója
Dr. Kasza Gyula – a Nébih – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője
Felcser Dávid – a Reggeli tulajdonosa
Őry Barnabás – a Cserhát Biokert termelője
A beszélgetés moderátora:
Fiala Borcsa – a WMN főszerkesztője

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás