A rovat kizárólagos támogatója

Tudjon meg többet a fair trade-ről hiteles forrásból!

Dátum: 2015. október 27.

Helyszín: Szimplakert 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Magyarországon a banán a második legnépszerűbb gyümölcs, de nem mindegy milyen körülmények között termelik! 2015 október 27-én kedden a Demnet, a Cromo Alapítvány valamint a Tudatos Vásárlók Egyesülete közös programot szervez a méltányos kereskedelem (fair trade) és szolidáris és társadalmi gazdaság témájában.

Az esemény vendége lesz egy banántermesztéssel foglalkozó ecuadori gazdálkodó, Joaquín Vásquez, aki egyben az UROCAL (Union regional de organizaciones campesinas del Litoral – Ecuador) elnöke is. Az UROCAL egy helyi kis és közepes méretű gazdaságokat tömörítő szövetség, amelynek tagjai egyaránt részt vesznek a méltányos kereskedelemben és a biotermesztésben. Joacquín azért utazik Európába, hogy megossza tapasztalatait a méltányos kereskedelemről, helyi, organikus termelésről, valamint, hogy meséljen a munka során felmerülő nehézségekről, eredményekről, és az övéhez hasonló vállalkozások helyzetéről Ecuadorban. Az eseményre a sajtó munkatársait is szeretettel várjuk.

A rendezvény előtt vagy azt követően lehetőség van interjút készíteni Joaquín Vásquez-zel, amihez tolmácsolást biztosítunk. Kérjük a külön interjú iránti igényüket előre jelezzék a megadott elérhetőségeken.

A program lehetőséget nyújt arra, hogy hiteles forrásból informálódjanak a fair trade gazdaságok működéséről, a méltányos kereskedelemről, a fair trade termékekről és azok kereskedelméről. Joaquín gazdálkodóként és az UROCAL elnökeként átfogó képet tud adni mind a konvencionális, mind az organikus módszerrel működő ecuadori banántermelő gazdaságok helyzetéről.

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze ezen a linken.

Amennyiben külön interjút szeretne Joaquin-nal, kérjük jelezze az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen: Miklós Zsófia zsofia.miklos@demnet.org.hu 30/520-29-66 Amennyiben az időpont nem alkalmas, akkor október 29-én is lehetőség van találkozni Joaquín-nal egy szakmai workshop keretében, a Fészek Színház rendezvénytermében.
A szakmai workshopról bővebb információ: Miklós Zsófia zsofia.miklos@demnet.org.hu 30/520-29-66

Helyszín: Szimplakert 1075 Budapest, Kazinczy utca 14. Időpont: 2015.10.27 17:30-20:00

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás