Tartja magát a méltányos kereskedelem forgalma Magyarországon

2023. július 26.

Hírek

Megtorpant a Fairtrade térnyerése Magyarországon az elmúlt két évben, de már érzékelhető a trend megfordulása. A méltányos kereskedelem piacát a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) méri Magyarországon, most készültek el a legutóbbi, 2022-es évre vonatkozó mérések.

Biztonságosabb a Fairtrade és a bio banán

2017. május 11.

Hírek

15 különböző márkájú banán növényvédőszer-maradék tartalmát vizsgálta meg a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Az eredmények jók, főleg a 7 bioterméknél, melyek közül 3 fairtrade minősítésű volt.

A kakaó keserű oldala

2015. december 9.

Hírek

Európában és Észak-Amerikában az egy főre jutó csokoládéfogyasztás átlagosan 5,2 kg évente. Míg a csokoládé népszerűsége egyre nő világszerte, addig viszonylag kevés figyelmet fordítunk arra, hogy a csokoládéhoz felhasznált kakaót milyen körülmények között termesztik és állítják elő.

Tudjon meg többet a fair trade-ről hiteles forrásból!

2015. október 27.

Helyszín: Szimplakert 1075 Budapest, Kazinczy utca 14.

Sajtótájékoztatók

Magyarországon a banán a második legnépszerűbb gyümölcs, de nem mindegy milyen körülmények között termelik! 2015 október 27-én kedden a Demnet, a Cromo Alapítvány valamint a Tudatos Vásárlók Egyesülete közös programot szervez a méltányos kereskedelem (fair trade) és szolidáris és társadalmi gazdaság témájában.

Helyi Hatóságok a Méltányos Kereskedelemért – záró konferencia

2011. május 18.

Helyszín: Országgyűlési Biztosok Hivatala Budapest V. Nádor utca 22

Programok

Budapest, 2011. május 18. 10:00 – 11:30 Megnyitó A multi-stakeholder dimenzió hozzáadott értéke (nem-kormányzati szereplők és a helyi hatóságok) a külső együttműködésben: a legjobb Méltányos kereskedelmi gyakorlatok Czippán Katalin, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodája, stratégiai és tudományos főosztályvezető-helyettes Carlos Perales, a FAMSI elnökhelyettese, Diputación de Cádiz, FAMSI Angelo Baglio, a United elnöke, Európai Bizottság… Tovább »