Tudatos kérdései vannak a lakosságnak

Bajomi Bálint, greenfo.hu

2012. szeptember 27. 19:25

Tudatos kérdései vannak a lakosságnak

Csütörtökön a veszprémi Ökoexpedíció szervezőinek a látogatók konkrét kérdéseket tettek fel, például a napelemek áráról, finanszírozásáról.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (Kötháló) Expedíciózz a háztartásban! rendezvénysorozata szeptember 27-én Veszprémbe érkezett. A szervezők a Főposta előtt, a Sétálóutcán állították fel sátraikat, hogy egy napon keresztül környezetbarát változtatásokra buzdítsák a lakosságot. Sajnos nem volt túl sok látogató – ez talán annak is köszönhető, hogy éppen felújítják a Sétáló utcát. Az idő szép volt, bár fújt a szél.

Ökoexpedíció ismét Veszprémben Ökoexpedíció ismét Veszprémben. Kattintson a képre a fotógaléria megtekintéséhez!

Mátyás Mónika, az eseményt lebonyolító Kör Alapítvány kuratóriumi elnökének elmondása szerint a csütörtöki alkalommal az Energiatakarékosság volt a slágertéma. A korábbi tapasztalatokkal ellentétben ma már a lakosságnak konkrét kérdései vannak ezen a téren – például, hogy mennyibe kerül egy napelem. A mai rendezvényre ellátogatott például egy ötfős, háromgyerekes család, akik arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan lehet finanszírozni egy napenergiás befektetést. Véleményük szerint 50%-os támogatással már belevágnának egy ilyen fejlesztésbe, tehát egy 800 000 ft-os berendezés árából 400 000 Ft-ot ki tudnának fizetni.

Délután két órakor Blaskovich Ákos személyesen mesélt a világkörüli környezetbarát hajóútjukról, arról, hogy ők milyen módon törekedtek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni. A kérdező érdeklődők mindannyian arra voltak kíváncsiak, hogy mennyit fogyasztott a hajó, annak ellenére, hogy nem volt viszonyítási alapjuk, mivel túlnyomó többségük nem szokott hajózni.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés