Hirdetés

A WWF hálózatán keresztül ezekben a percekben érkezett meg a híre annak, hogy a két nappal ezelőtt indított petíciós kampánynak köszönhetően Belize kormánya ma bejelentette, hogy egyelőre felgüggeszti a szeizmikus tesztelés előkészítését a tengeri világörökségi helyszín közelében.

Az északi félteke legnagyobb kiterjedésű korallzátonya megmenekült a mélytengeri próbafúrásoktól, miután a Belize-i kormány a civil lakosság, a társadalmi és természetvédelmi szervezetek összehangolt tiltakozó akcióját követően ma visszavonta ezirányú terveit.

A WWF üdvözli a Belize-i kormány döntését, amellyel haladéktalanul leállíttatta a próbafúrások előkészítését és nyitott a további, szakértői konzultációra. Ugyanakkor mindaddig, amíg törvényi erőre nem emelkedik a mélytengeri szeizmikus tevékenységek teljes tiltása a régióban – a világörökségi helyszín fenyegetettsége is fennáll.
 

Ma olajfúrás indulhat a veszélyeztetett világörökségi helyszín közelében

Ma olajfúrás indulhat a veszélyeztetett világörökségi helyszín közelében

Tegnap írtuk, hogy a Karib-tenger partján fekvő Belize bejelentette szándékát, miszerint tengeri területein olajfúrásokat kezd. A WWF és partnerei arra figyelmeztetnek, hogy a mélytengeri olajtartalékok felkutatását szolgáló szeizmikus tesztelés, ami már ma megkezdődne, felbecsülhetetlen károkat okozna a tengeri élővilág és az itt élő emberek számára.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás