A rovat kizárólagos támogatója

A ’60-as években volt az atomenergia hatalmas bummja a Szovjetunióban. Ezen nem robbanást, csupán robbanásszerű fejlődést kell érteni. Azután jött Csernobil, és a gazdasági racionalitás. Szovjet atomerőművek, amiket nem sikerült befejezni.

A ’60-as évekre tehető az atomenergia hatalmas bummja a Szovjetunióban. Ez alatt ezúttal nem robbanást, csupán robbanásszerű fejlődést kell érteni. Az optimista szakértők a Szovjetunió számára nagy gazdasági növekedést jósoltak, ami növekvő energiaéhséggel jár, és ezt új atomerőművekkel tervezték kielégíteni. Gyakran azonban annyira elszámolták magukat, hogy szégyen, nem szégyen, egyszerűen félbehagyták az elkezdett blokkokat.

 


Urbex: gy sport, ami Oroszországban (sem) életbiztosítás

Lana Sator, orosz urban explorer (vagy nevezzük inkább oroszoran sztalkernek) és fotóblogger a közelmúltban lenyűgöző képeket közölt egy elhagyatott szovjet atomerőműről. A feltételezések szerint a Kuszki Atomerőmű 5. blokkja lehet a helyszín, Az 5. blokkot 1985-ben kezdték el építeni, majd a ’90-es években többször megakadt a projekt, míg végül 2012-ben nyilvánosságra hozták, hogy a blokkot a tervezett formában biztosan nem fogják már megépíteni. Ez ugyanis további 3 és fél évbe, valamint 45 milliárd rubelbe került volna. Helyette gazdaságosabbnak tűnt inkább egy újabb erőművet felhúzni a Szejm partjára, a meglévővel szemben. A 2. Kurszki Atomerőmű elkészülését 2020-ra, várják.

Forrás és további képek >>>

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás