A rovat kizárólagos támogatója
hvg

Óriási várakozás előzte meg David Attenborough legújabb természetfilm-sorozatát, melyet 10 évvel a Bolygónk, a Föld című sorozat után mutatott be a BBC. A filmet 4 év alatt 40 országban forgatta 42 operatőr. Magyar premier a Spektrumon március 17 szombat.

Már az első évad újraértelmezte a természetfilm készítést, de tíz év elteltével a filmes technikák és a tudomány fejlődésének köszönhetően ismét forradalmian új perspektívából tárul a közönség elé a bolygó élővilága. A drónfelvételek és az előre elhelyezett kamerák képei lehetővé teszik, hogy a nézők az állatok szemszögéből lássák a világot, amint dzsungeleken, sivatagokon, hegyeken, szigeteken, szavannákon és városokon haladnak keresztül. De a hat epizódban feltárulnak a Föld legjellegzetesebb élőhelyei, és az állatok különös túlélési stratégiáira is fény derül.
 

A sorozat, és a 91 éves David Attenborough rajongótábora hatalmas, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az IMDb Top 250 tévésorozat listáján jelenleg is az első helyen áll. A hatás részben annak is köszönhető, hogy a természetfilm-sorozat zenéjét Hans Zimmer szerezte.

A Bolygónk, a Föld második évadának első epizódját  március 17 -én szombaton 13:55-kor tűzi műsorra a Spektrum,
a második részt pedig 18-án vasárnap délután ugyanebben az időpontban.
A következő négy részt pedig szintén azonos időpontokban vetítik a következő két hétvége napjain.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás