Hirdetés

A partvédő civilek tegnap ismét megtartották az immár hagyományteremtő fövenyfoglaló, Partra Magyar! elnevezésű rendezvényüket. A fenyegető viharfelhők elszálltak, így az esemény jó időben, remek hangulatban, több száz ember részvétele mellett zajlott a még meglévő kavicsos Duna-parton.

A Partra Magyar legfőbb célja, hogy egy asztalhoz ültesse és közös álláspont kiérlelésére ösztönözze a római-parti érdekcsoportokat. Középpontjában éppen ezért egy kerekasztal beszélgetés állt, amelyen a Római-partot használó csoportok (Evezősök, hullámtéri és mentett oldali lakók) vettek részt.
A beszélgetés az egyik állomása lehet annak a folyamatnak, melynek végén a különféle érdekcsoportok kiérlelt, egyeztetett elképzelések mentén tudnak részt venni a – Bús Balázs polgármester ígérete szerint – szeptemberben induló közösségi tervezésben. A kerekasztal beszélgetésen túl a programok azt is megmutatták, milyen sokféle módon lehet használni a római-parti fövenyt.

Fotóválogatás >>>

A látogatók megkóstolhatták a Budapest Bika Maffia mennyei vegán masaláját; kipróbálhatták, milyen a Dunán kenuzni, vagy SUP-pal evezni; egy hajóépítő mestertől pedig tanácsokat kaphattak amatőr hajókészítés témában. A környezetvédő csoport helyet adott a hulladékmentesség témájának is, a Talpalatnyi történetek bloggerei meséltek élményeikről, hulladékmentes életmódjuk gyakorlati megvalósíthatóságáról.

római-parti piknik 2018 júlis 29római-parti piknik 2018 júlis 29
Szórakoztató, interaktív zöld sarok is várta az érdeklődőket, továbbá különleges, egyedi, a látogatók által saját kezűleg díszített vászontáskák is születtek. Sőt, aki szemfüles volt, a saját pólóját is átváltoztathatta. A gyereket kézműves sarok, a felnőtteket hennafestés, jógaóra várta.
A látogatókkal közösen, természetes anyagokból csodaszép óriás mandala is készült. Az estét Hudák Imre, Zergényi Vivienn és Kemény Ágnes fellépése után a Puhító zenekar koncertje zárta.

A Nemzeti Vagyonkezelő mutyizása a legnagyobb állami telekkel a Római-parton

A Nemzeti Vagyonkezelő mutyizása a legnagyobb állami telekkel a Római-parton

Miközben a Tarlós-féle mobilgátas koncepció óvatos visszavonulójával újra nyílttá vált a helyzet a Római-parton, a maga módján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is beszállt a Római jövőéjért folyó küzdelembe: tavaly decemberben, karácsony előtt két nappal eladták az egyik utolsó nagy beépítetlen állami telket egy frissen gründolt projektcégnek. Az egyetlen licitáló olcsón vette meg a 23 ezer négyzetméteres ingatlant, most már csak az a kérdés, mikor indul az újabb lakópark építése.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás