A lengyel államfő orbitális csúsztatása a klímacsúcson

napi.hu

2018. december 9. 12:41

A lengyel államfő orbitális csúsztatása a klímacsúcson

Sokkolta a katowicei nemzetközi klímakonferencia (COP24) résztvevőit Andzej Duda lengyel államfő azzal a kijelentésével, hogy a szén felhasználása nem ellentétes a klímavédelemmel.

Sokkolta a Katowicében folyó COP24 nemzetközi klímakonferencia résztvevőit Andrzej Duda lengyel államfő - tudósított a gazeta.pl. Az elnököt óvatos, diplomatikus politikusnak ismerik, ám megnyitó beszédében és sajtótájékoztatóján megdöbbentő mondatokkal támadta le hallgatóságát.

Hangot adott annak a véleményének, miszerint "a szén használata nem áll ellentétben a klíma védelmével". Szerinte országában csökken a szén-dioxid-kibocsátás, ám az üvegház hatású gáz ellen inkább azzal akarnak harcolni, hogy növelik az erdőket, amelyek fái elnyelik a szén-dioxidot.

A Greenpeace képviselője, Anna Ogniewska úgy látja, hogy Duda nem feltétlenül volt tisztában azzal, kik előtt beszél. Az, hogy a szén elégetését és a klímavédelmet össze lehet egyeztetni, nem más, mint az átlagemberek kábítását szolgáló hazugság. Valójában a szén elégetését 2030-ig fel kellene adnia az emberiségnek.

Az erdőknek természetesen hatalmas szerepük van a klímavédelemben, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezeknek köszönhetően kiegyenlítsük a szénen alapuló energiatermelés káros hatásait - tette hozzá. A megoldást csak a megújuló energiára való áttérés jelentheti.
Kapcsolódó anyagok Környezetvédőket utasítottak ki Lengyelországból
Mi vagyunk a jövő, adj nekünk esélyt – a fiatalok hangja a klímatárgyalásokon
Mire van szükség a klímatárgyalásokon? – Több helyi vezető, zéró fosszilis energia

Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés