Hirdetés

Annak valószínűleg kevésbé örülnek a gyerekek, hogy kezdődik az iskola, de annak, hogy újra megtölthetik a dódzsókat (edzőtermeket), annak már annál inkább. Mivel a kis karatékák úgy nőnek, mint a gomba, nagy valószínűséggel új felszerelésre is szükségük lesz.

A ruha és a kiegészítők kiválasztása azonban az iskolakezdés körüli felhajtással együtt túl nagy feladat elé állítja az egész családot, ezért a SamanSport.hu az idei évben is szeretné pár hasznos tanáccsal segíteni a választást.

Néhány szó a megfelelő karate ruha kiválasztásáról

A SamanSport.hu-nál is kapható karate ruha esetén szem előtt kell tartani, hogy nem a divatozás kedvéért viselik a gyerekek, hanem azért, hogy kényelmesen mozoghassanak és edzhessenek benne. Ezt a szempontot már a méret kiválasztásánál figyelembe kell venni, és érdemes egy kicsivel nagyobbat beszerezni, aminek több oka is van.
Az egyik – és ezt különösen az anyukák figyelmébe ajánljuk –, hogy a gí, vagyis a karate ruha a mosások során minimális mértékben ugyan, de összemegy. Ez az 5-6% nem tűnik soknak, de épp annyi, hogy ha a ruha a vásárláskor pont jó, akkor a mosások után könnyen kicsivé válhat. Ugyanez igaz a nadrág felvarrására is, amit szintén érdemes néhány mosás utánra hagyni. A Saman Light karate ruha szett tökéletes választás minden kis karatéka számára, hiszen kedvező az ára, ugyanakkor minőségi és tartós, a pamut/poliészter anyagok keveréke pedig ideális viseletté teszi a gyakorláshoz. Természetesen egyéb karate ruhák is megtalálhatók a cég kínálatában.

A védőfelszerelés beszerzéséről sem szabad megfeledkezni

A küzdősportok gyakorlása során nagyon fontos a biztonság, amihez mindenképp gondoskodni kell a megfelelő védőfelszerelésről is. Ilyenek a lábfejes lábszárvédők is, amikből a SamanSport.hu kínálatában ma már az XS-es méret is megtalálható, hogy a legkisebbek se maradjanak védelem nélkül.

A bőr, valamint műbőr speciális keverékéből készült Saman márkájú lábszárvédőt nagy igénybevételre tervezték, a keményített szivacsos bélése pedig maximális védelmet nyújt. Külön pozitívum, hogy kék és piros színben is kapható, így a lányok és a fiúk is találnak maguknak megfelelőt.  A kezek védelmére szintén oda kell figyelni, hiszen könnyen megsérülhetnek a küzdelem során. Itt több megoldás közül is választhatnak a szülők, mint például a két színben (piros, kék) elérhető Saman Seikenvédő, ami az ujjak, az ízületek és a kéztőcsontok védelmére hivatott az ütések során keletkező erőhatások ellen.

A felsorolt termékeken kívül is érdemes szétnézni a SamanSport.hu kínálatában, és a különféle karate ruhák és védőfelszerelések között válogatni. Ha pedig bármilyen kérdés felmerülne, akkor azt bátran fel lehet tenni az üzlet munkatársainak, akik szívesen segítenek mindenben.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás