Hirdetés

Egy lakás vagy egy iroda esetében az árnyékolási lehetőségek általában csak nyáron kerülnek szóba, amikor lakásunkat meg akarjuk óvni a nyári kánikulától és a friss, hűvös levegőt szeretnénk megőrizni bent.

A téli időszak

De az árnyékolási technikának nem csak nyáron van nagyon fontos szerepe, hanem a hideg évszakok beköszöntével is, hiszen ha nyílászáróinkat felkészítjük a téli időszakra, akkor garantáltan kevesebb lesz a fűtésszámlánk. De hogy lehetséges ez?

A lakóközösség

A lakás megfelelő hőmérsékletének a biztosítása nem csak nyáron, hanem az esős, hűvös idő beálltával is nagyon fontos. A legmegfelelőbb, ha a lakásunkat vagy házunkat hőszigeteljük. Azonban társasházak esetében nem mindig élhetünk ezzel a lehetőséggel, hiszen ott csak akkor kezdenek bele egy ilyen nagy összegű felújításba, ha az egész lakóközösség hozzájárul.

Ne az utcát fűtsük

Amennyiben nem lehetséges az épület hőszigetelése, egyéni megoldásokat is választhatunk annak érdekében, hogy energetikailag korszerűsítsük otthonunkat. A legjobb megoldás ilyenkor az, ha megvizsgáljuk a nyílászáróink állapotát, és annak megfelelően az ajtók és ablakok felújítása, részleges vagy teljes cseréje mellett döntünk. Egy ilyen beruházás pár év alatt megtérül, hiszen a rosszul záródó ablakokon és ajtókon akár a fűtési energia 20-30%-a is távozhat.

A tökéletes megoldás

Akkor se keseredjünk el, ha nincs meg az anyagi fedezetünk az nyílászáró cserére, hiszen még ablakcsere nélkül is sokat tudunk tenni a fűtési költségek lefaragására. A lakás kellemes hőmérsékletének megőrzésére a legköltséghatékonyabb megoldást jelentik a korszerű árnyékolók, hiszen ezekkel a vékony üvegfelületeket még egy plusz védőréteggel látjuk el. Fontos, hogy azok az árnyékolók, amelyek belül helyezkednek el, így a sötétítő függönyök vagy a rolók nem alkalmasak erre, hiszen azok az üvegfelületen belül helyezkednek el, így nem védik meg az ablakokat a külső hidegtől.

Redőnymotorok

A megfelelő védelmet olyan árnyékolóval tudjuk biztosítani, amely a nyílászárók külső felületén található, így közvetlenül megakadályozza a hideg vagy a meleg levegő beáramlását.

Nagyon korszerű megoldást kínálnak erre a redőnymotorok, amelyek ma már vezetékes, fali kapcsolós és rádió vezérelt változatban is elérhetők. A távirányítással is vezérelhető redőnymotorok kényelmes és okos megoldásokat jelentenek az otthon légkörének megőrzésében.

Smart redőny

A motoros redőnyök ma már olyan szerepet is betölthetnek egy család életében, amely régebben elképzelhetetlen volt. Mivel a redőnyök időprogram funkcióval is rendelkezhetnek, tetszőlegesen állíthatunk be egy nyitási és egy zárási időpontot, illetve beállíthatjuk őket véletlenszerű működésre is, amely egy hosszabb nyaralás esetén azt a hatást kelti a járókelőkben, mintha az ingatlanban folyamatosan tartózkodnának, és napszaknak megfelelően állítanák az otthoniak a redőnyöket.
Így nem csak a kellemes hőmérséklet, hanem a biztonság is garantált.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás