Hirdetés

Bár a társfüggőség főképp a nőket érinti, mégis mindig két fél szükséges ahhoz, hogy valaki alárendelt szerepbe kerüljön. Ilyenkor a saját érzés vagy vélemény, sőt az önértékelés is a másik féltől válik függővé. Ráadásul egy elnyomott szerepben egy nő soha nem tudja teljes mértékben megélni a boldogságot, önszeretetet. Pedig az önálló, autonóm nők sokkal kiegyensúlyozottabbak a párkapcsolatukban is. 

Az önfejlesztés áldásos

Ahhoz, hogy valaki szabad akaratú nőként, függetlenül és ezáltal harmóniában éljen, sokszor hosszú útra van szüksége. Azonban amikor valaki eldönti, ő bizony az önfejlődés útjára lép, elkezdődik a folyamat, amelyben képes megélni saját nőiességét, és párkapcsolatában is kiegyensúlyozott állapotot kezd kialakítani. Felelős döntéseket tud hozni, miközben könnyedén éli meg a választásai következményeit, mely óriási szabadságot hoz el számára. A negatív gondolatok és állandó kétkedések is elillannak, mely stresszmentes, nyugodt körülményeket teremt meg.

Lelki egyensúly

A belső béke hiánya sokszor testi tüneteket is képes generálni, amit sokan talán pont a jó párkapcsolat érdekében fogadnak el. Pedig a társunkhoz való harmonikus kapcsolódást nem egy fegyelmezett, visszafojtott viselkedés fog megalapozni, hanem saját lelkünk stabilitása. Mikor egy nő szeretné megváltoztatni nézőpontját, és ezzel együtt feldolgozni problémái forrásait, akkor lelkében egy olyan különleges utazás veszi kezdetét, mely során a pozitív eredmény garantált. 

Kiss Henriett Autonőmia című könyve nagyszerű kézikönyv a témában minden olyan nő számára, aki szeretné letenni megfelelési kényszerét, megszabadulni társ-, munka-, vagy bármilyen egyéb függőségeitől. A rendkívül egyedi szemléletmódban megírt könyv során az író önmagát és saját útját is bemutatja. Ez betekintést enged abba is, hogyan képes valaki újraépíteni önmagát. Közben lelket melengető megfogalmazásban mutat utat egy boldog élet felé. 

Így kezdődik a változás az autonómiához

Bár a személyiségfejlődés nem gombnyomásra történik, de ha valaki belekezd komolyabban az önismeret folyamatába, a változás automatikusan indul be. Tudat alatt sokan félnek a változástól még akkor is, ha valahol megrekedtek az életükben. Tartanak attól, hogy ha valami módosul, az talán olyan következményeket okoz, melynek már nem örülnének. Azonban ha ezeket a változási folyamatokat beengedjük az életünkbe, tudatossá válik, hogy mitől is tartunk, így már könnyebben nézünk szembe önmagunkkal is. 

Helyezzük a fókuszt arra, amit szeretnénk

A boldog út nélkülözi a változástól való félelmet. Sokan a problémáikat abból a nézőpontból szemlélik, hogy mi az, amit nem akarnak. Pedig sokkal jobb dolog arra koncentrálni, hogy mi az, amit valóban szeretnének, amire vágynak. Ez segít tudatos, fejlesztő döntéseket hozni az életükben, és egy sokkal átfogóbb képet adni saját magunkról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás