Hirdetés

Egyre nagyobb teret hódít manapság a vidékre orientálódás, amikor a fővárosból kis túlzással élve tömegek költöznek ki az agglomerációba. Nyilván mindenkinek megvan a saját egyéni indoka, hogy miért épp az adott települést választja. Mi most összeszedtünk néhány olyan okot, ami az Ürömre költözőket motiválhatja.

 Közel a fővároshoz

A fővárosból való kiköltözés nem feltétlenül azt jelenti, hogy a költöző meggyűlölte a várost, hanem számtalan egyéb oka lehet arra, hogy a vidékre költözés mellett dönt. Ez az ok lehet például az, hogy családot alapít, és szeretné, hogy a gyermekei a természet és az erdők közelében nőjenek fel, nem pedig egy betondzsungelben. Indok lehet az is, hogy biztonságosabbnak tartja a vidéket a fővárosnál, esetleg vágyik a jószomszédi viszonyra az ismeretlen és sok esetben sajnos érdektelen szomszédok helyett.

 Ugyanakkor bár az életteret át lehet tenni egy külső településre, Ürömben az a jó, hogy mégis annyira közel fekszik Budapesthez, hogy akár a napi ingázás a fővárosba is könnyedén megoldható. Ugyanis Üröm a 10-es főúton helyezkedik el, és a III. kerületből jól és gyorsan megközelíthető.

 Üröm fejlődése

 Üröm, vélhetően a főváros közelsége miatt meglehetősen gyors ütemben fejlődik, a település hasonlít a legtöbb Budapesthez közeli kertvárosra. Az utóbbi években jellemző nagy érdeklődésre a házak és lakások iránt a befektetők is felfigyeltek, ennek köszönhető, hogy az elmúlt pár évben a település három nagyobb lakóparkkal bővült.

 Bár a fejlődés megállíthatatlan, a községnek így is sikerült megőriznie barátságos kertvárosi hangulatát, ami vélhetően elsődleges oka a családok körében egyre nagyobb népszerűségének.

 Üröm és a kikapcsolódás

 Ürömön évente három nagyobb rendezvénnyel számolhatunk. Az egyik a helyi SpaTrend Kft. által megrendezésre kerülő SpaTrend Expo, melyet évente 2 alkalommal rendeznek meg. Az Expo alatt kiállításra kerülnek a különféle masszázsmedencék, szaunák és a prémium minőségű kerti bútorok is.

 A másik jeles rendezvény az Ürömi Nyári Fesztivál, ami meglehetősen nagyszabású program, hiszen itt a különböző népcsoportok mellett rendszerint hazai előadók is fellépnek.

Munkalehetőségek Ürömön

 Ürömön és a környékén számtalan munkalehetőség adódik, többek közt például el lehet helyezkedni bolti eladóként, könyvelőként, óvodapedagógusként vagy szerviztechnikusként. Ugyanakkor azzal sincs gond, ha valaki meg szeretné tartani a budapesti állását, hiszen Üröm elhelyezkedésének köszönhetően a napi bejárás kényelmesen megoldható.

 Amennyiben te is a költözést tervezed, és akár Ürömre, akár más településre szeretnéd áttenni életed színterét, keresd fel a Visszuk.hu csapatát, akik segítségével a csomagolást és a költözést stresszmentesen letudhatod!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás