Hirdetés

Az anyagvastagság mérő műszer, ahogyan azt a neve is hűen tükrözi, különböző anyagok vastagságát határozza meg ultrahang segítségével. Többek között képes az acél (legyen akár rozsdamentes acél), a réz (sárga és vörös egyaránt), az alumínium, a fém, a cink, az ón, az ólom, az üveg és a PVC anyagok vastagságát is szemléltetni. Így láthatjuk, hogy felhasználása elég széles körű, több műszaki területen is hasznos eszköznek bizonyulhat.

Funkcióját vizsgálva külső ultrahangos szondával működik, amely az ultrahang hullámokat a vizsgálni kívánt anyagba továbbítja. Mivel az anyag típusától függően az ultrahangot különböző sebességgel vezeti, így a műszer 1000-9000 m/s ultrahang sebesség produkálására is képes lehet a pontos adat meghatározása érdekében.

Hogyan néz ki az anyagvastagság mérő műszer?

A netker8.hu-nál kapható anyagvastagság mérő méreteiben és alakjában leginkább egy mobiltelefonhoz hasonlítható. Használata egyszerű, az LCD digitális kijelzője világítással ellátott, melyről könnyen és gyorsan leolvasható a mért érték. A műszer a rajta található gombok segítségével értelemszerűen kezelhető. Legtöbb esetben 5 vagy 7 gombos változattal találkozhatunk. Amennyiben elfelejtetted kikapcsolni, nem kell tartanod az elem gyors lemerülésétől, mivel abban az esetben, ha nem használod, automatikusan kikapcsol.

Abban az esetben is jelez, ha a túlzott használattól az elem feszültsége alacsony, és ideje cserélned benne az energiaforrást. Így nem hagy hirtelen cserben a munka közepén, hanem időben felkészülhetsz a cserére. Képes a mért adat tárolására és újbóli előhívására, így ha véletlenül elfelejtenéd lejegyezni, akkor egyszerűen visszakeresheted.

Hol használják az anyagvastagság mérőt?

Az anyagvastagság mérő készülék legtöbb esetben minőség-ellenőrzés vagy eredetiségvizsgálat alkalmával használatos, mikor azt szeretné látni az ember, hogy minden alkatrészen vagy ponton egyforma vastagságú-e az anyag. Legtöbb esetben autóvásárláskor lehet mérvadó az érték, mivel ez alapján képesek megállapítani az autószerelők, hogy volt-e törve a jármű, volt-e valamilyen alkatrész cserélve vagy fújva festékkel.

Amennyiben te is szeretnél megbízható és minőségi mérő eszközt beszerezni munkavégzésed megkönnyítése és magasabb szintű precizitás elérése érdekében, akkor keresd fel a netker8.hu weboldalát, ahol számos termék közül válogathatsz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás