Hirdetés

Az idei szezonban is a füredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb – 1700 forintos – a felnőtt belépő, miközben pl. Révfülöpön a 3 évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig. Az árakhoz hasonlóan az emelésekben is nagy volt a különbség, a legnagyobbat Fonyódon és Csopakon ugrottak.

A strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket. Ezért néhol nem csak a várható haszon, de egyáltalán a nyereséges működés is kérdéses. Erre a kihívásra mindenhol más-más választ adtak. Egyesek az árak emelésével próbálnak javítani a mérleg állásán, máshol arra gondolnak, hogy inkább a korábbi árak megtartásával próbálják ösztönözni a lehetséges vendégeket a strandolásra.

Íme néhány példa  a Balatontipp nagyon részletes összeállításából, melyet ajánlunk a lassan már az Orbán család és a NER csókosok házi turisztikai komplexumává váló “magyar tenger”-re látogatni szándékozók figyelmébe. 

A belépő nagysága szerinti sorrendben első helyen álló füredi 1700 forintos díj éppen eléri a fővárosi hétvégi fürdőbelépők ötven százalékát. A balatoni második helyezett csopaki strand 1600 forintos jegyét a tavalyi díj 60 százalékos emeléssel tornászták fel erre a szintre. A harmadik helyen álló siófoki Nagystrand “főszezoni” “hétvégi” 1500 forintos belépődíját a korábbi 1300 forintról emelték ennyire. Alsóörs várhatóan június 6-án lesz a hivatalos nyitás a Községi strandon, addig szabadstrandként használható a plázs az alapvető szolgáltatásokkal. A felnőttek tavalyi 900 forintos díját 1000 forintra, 600-ról 650 forintra növelték 11 illetve 8 százalékos emeléssel.

Balatonföldváron június 15-én nyit a pénztár a strandokon. Az árak mindkét strandon változatlanok. A Keleti strandon a felnőttjegy 800, a gyerekjegy 300 forint, a Nyugati strandon a felnőttjegy 500, a gyerekjegy 250 forint. Balatonfüreden az Esterházy strandon a felnőttek egyszeri belépőjegye a korábbi 1400 forintról 1700 forintra emelkedik 21 százalékos növekedéssel. Ugyanitt a gyerekeknek 850 forint helyett 23,5 százalékkal többet, 1050 forintot kell fizetni.

Nyitókép: Különleges tótágasra kényszerülnek a balatoni strandok a koronavírussal kapcsolatos korlátozások miatt. A feladatot más-más módon oldják meg – Fotó: Győrffy Árpád Balatontipp.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás