Hirdetés

Lefoglalni a kisgyermekeket otthon, vendégségben vagy egy nyaralás alkalmával nehézséget okozhat minden szülőnek. Fontos, hogy a játék sokáig le tudja őket kötni, na meg az is, hogy ne foglaljon el sok helyet. A készségfejlesztő bébijátékok könnyedén lekötik a gyerkőcöket, miközben segítik a különböző képességek fejlődését, amelyekre a későbbiek során szükségük lesz. Ha szeretne többet megtudni ezekről a játékokról, csak görgessen tovább!

Játék és játék között is van különbség

Nem mindegy, hogy gyermekünket egyszerű plüssökkel és műanyag játékokkal vesszük-e körbe, vagy olyan játékokkal, amelyek segítik a fejlődésüket. Természetesen egy egészséges kisbabának mindkét típusú játékra szüksége van. A plüssök puhasága a legtöbb kisgyermeket megnyugtatja. A babáknak jólesik valamit szorongatni éjszaka vagy a délutáni séta alkalmával, a puha plüssök egy apró hisztit, nyűgösséget is képesek elmulasztani. Van azonban az a pillanat, amikor ezeknek a varázslatos pihe-puha társaknak kevés hasznát vesszük. A puha plüssök nem képesek elegendő ideig lekötni a gyerkőc figyelmét.
A bébiket az olyan játékok képesek hosszabb időre lefoglalni, amelyek hangot adnak ki, egyes részeik textúrája eltér a többitől, vagy ha mozognak.

A gyerkőcök és a készségfejlesztő bébijátékok kapcsolata

Fontos tehát, hogy a gyermekünket körülvegyük készségfejlesztő játékokkal, amelyek képesek lekötni a figyelmüket. Érdemes a baba szobájába, az autóba és a babakocsiba is tenni egy-egy ilyen játékot. Egy gurulós darab segít a gyermek mozgásának fejlődésében, hiszen ez után lehet szaladgálni, kúszni-mászni. 

A babakocsiba a legjobb, ha csak puha játékot teszünk. Ha nagyot sétálunk délután a kicsivel, akkor ezek a játékok nem fogják felébreszteni, ha esetleg elaludna és a játék egyes részei a nagy forgolódás közben hozzá nyomódnak. A legjobb az a plüss készségfejlesztő bébijáték, amelynek a fején apró karabiner is van, amivel egyszerűen rögzíthető.

Nem véletlenül hagytuk a végére a zenélő játékokat. Ezek azok a termékek, amelyek sokkal több örömet okoznak a gyermekeknek, mint szüleiknek. A kisgyermekek finommotorikás képességei miatt fontosak azonban a xilofonok, zongorák, egyéb interaktív zenélő játékok. A gyermekeket általában ezek a játékok kötik le legjobban, hiszen velük interaktívan lehet játszani: a kicsi megnyomja, megüti, és válaszreakcióként a játék hangot ad ki. Ez a bébik számára hatalmas csoda, hiszen nem az anyjuk vagy apjuk csinált valamit, hanem ők maguk. A xilofonon, zongorán pedig a nagyobbacska gyermeknek akár dallamokat is meg lehet tanítani.

A legfontosabb tudnivaló

A készségfejlesztő játékoknak akkor van értelmük kedves anyukák és apukák, ha a gyermekkel együtt játszunk! Szülők nélkül a készségfejlesztő bébijátékok néhány alkalom után elsilányulnak és átlagos játékká válnak a gyermek szemében. A játék akkor igazán izgalmas, mókás és érdekes a gyermek számára, ha a szülő figyelmét is megkapja vele együtt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás