Hirdetés

Az idei év a változásoknak és az új szokások kialakításának kedvez. Míg korábban külföldi vagy épp belföldi szálláshelyeken nyaraltunk, addig ma miért ne változtathatnánk a közvetlen környezetünket egy igazi nyaralóhellyé?

Strand a kertben vagy a teraszon

Itt a nyári meleg végre, ami fürdőzésre csábít. Most nem a legjobb választás a zsúfolt strandok látogatása, hiszen minek ácsorogjunk órákat a belépőre várva és a csúszda előtt, mire sorra kerülünk? Amennyiben lehetséges, oldjuk meg otthon a pancsolást. Kert esetében mi sem egyszerűbb: szerezzünk be egy megfelelő méretű medencét, amiben kényelmesen lubickolhat a család. A gyerekek imádni fogják, hogy akár ugrálni is szabad, nem szól rájuk az úszómester. Terasz esetében is ki lehet tenni egy kisebb medencét vagy egy pár műanyag széket, asztalt, és élvezni a meghitt, langyos estéket. Igazi telitalálat!

Persze a kényelem sem utolsó szempont, hiszen a kertben is a legjobb, ha van hova letelepedni az árnyékba, míg elszürcsölünk egy limonádét. Egy árnyékos hintaágy a gyerekek igényeinek is kedvez, vagy egy könyv társaságában lehet élvezni a lengedezést. 

Napozáshoz egy napozóágy sokkal kényelmesebb, mint a kemény földön egy pléd. Bár strandot idéző az élmény, de ha egyszer adott a komfort, miért ne élnénk vele?

Egy kényelmes kerti bútor is jócskán hozzájárulhat a pihentető nyárhoz, hiszen sokkal jobb egy általunk választott helyen ücsörögni, mint egy tömegcikken a világ másik végén. 

Medence vagy grillparty? Mindkettő!

A kertben nagyon jó szolgálatot tehet egy felfújható peremű, puhafalú medence, vagy akár egy nagyobb, merevfalú darab is. A gyerekek imádják, hogy bármikor kedvükre csobbanhatnak, míg mi, felnőttek is kellemesen lazíthatunk benne egy fárasztó és izzasztó nap után. Mivel többségében könnyen javíthatóak, így több szezont is bírnak. Nyár végén pedig elég leengedni belőle a vizet és elcsomagolni, hogy egy fix helyen várja ki a következő szezont, míg újra eljön az ideje. 

Szerencsére egy megfelelő nagyságú kertben nem kell azon aggódni, hogy csak az egyik attrakció kaphat helyet, azaz nem kell választani a medence és a grillezés élménye között. A felnőttek számára élmény lehet a sütögetés, hiszen míg a gyerekek ugrálnak a medencébe, addig az étel is készül, és beszélgetni is lehet. Sőt, akár váltani is lehet egymást a grillsütő mellett, hiszen egy frissítő csobbanás után jobban esik felügyelni a finom illatokat ontó ételeket. 

Azért arra figyeljünk, hogy a sütögetés végeztével körültekintően oltsuk el a tüzet, és pakoljuk el a kellékeket, nehogy baleset legyen a vége. 

Mivel a gyerekek sem bírják a végtelenségig a medencézést, így érdemes nekik egy árnyékos sarkot is kialakítani, ahol elfoglalhatják magukat egy kis építéssel vagy a nagyobbak akár olvasással. Ha pedig újraindulna a buli, bevethetjük akár a vízibombákat is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás