Hirdetés

A cumik minden kisbaba életének nagyon fontos részei, akár már a kórházban töltött első napoktól. Hogy miért? Mert a cumik segítenek a megnyugvásban, és lekötik őket az ébren töltött percekben. Ahogyan azonban minden babaholmi esetében, itt is nagyon fontos a következetesség és átgondoltság.

Ha a te gyerkőcöd is szinte hozzá van nőve a cumijához 6 hónapos korában is, akkor a következő sorok biztosan hasznodra válnak majd. Milyen egy jó cumi? Honnan szerezd be? Mikre kell odafigyelni? Ezekre is válaszolunk a következőkben.

Milyen egy jó cumi 6 hónapos korban?

Tulajdonképpen ennek a cuminak is éppen ugyanazoknak a feltételeknek kell megfelelnie, mint a többi cuminak. Azaz fontos, hogy BPA- és ftalátmentes legyen, illetve hogy megfeleljen az USA és az EU által előírt szabványoknak.

A 6 hónapos korban lévő pici babáknak még szükségük lehet nappali és éjszakai cumira is. Fontos, hogy a cumik ortodontikus kialakításúak legyenek, könnyen tisztíthatóak és sterilizálhatóak. Érdemes beszerezni hozzájuk egy tárolódobozt is, hogy ha éppen nem használja a kicsi, el lehessen rakni.

Mivel fél éves korukban már elég mozgékonnyá válnak a gyerkőcök, így mindenképp tegyél a nappali cumira cumiláncot is, hogy a kicsi ne tudja elhagyni az otthonotokban vagy a szobájában mászkálva. Ha cumiláncra van szerelve, a kicsi is hamar megtanulja, hogy ha épp szüksége van rá, akkor a ruháján függve megtalálja.

Következetesség a cumizásban

A cumikra kocsikázás közben, a babakocsiban szenderegve és otthon a kiságyban még biztos szükség lesz, így ezeken a helyeken mindig tartsatok tárolódobozok biztonságában néhány darabot. A cumik mágikus erővel bírnak még ebben a korban: pillanatok alatt képesek a nyűgösség minden könnyét elűzni és újra nyugalommal árasztják el a kicsit.

A cumi használata megtanítja a kicsit arra, hogyan nyugodjon meg magától, de természetesen oda kell figyelni, hogy ne ez váljon az egyetlen megnyugvást jelentő eszközzé.

Figyelj oda arra, hogy a fél éves gyerkőc esetében már nem szabad hagyni, hogy mindig a szájában legyen a cumi. A folyamatos cumizás lassíthatja a beszéd kialakulását, ráadásul sokáig lesz zavaros a kicsi beszéde, ha cumival a szájában próbálgatja kiejteni egymás után a szavakat. Hiába flexibilis és puha szilikonból készül a 6 hónapos babáknak készült verzió, mégis időben el kell kezdeni a leválasztást.

Ne felejtsd el a fertőtlenítést se!

A fél éves gyerkőcök még hihetetlenül érzékenyek mindenre! Nem szabad egyetlen nap sem megfeledkezni a cumik, cumisüvegek, egyéb eszközök sterilizálásáról! Ehhez használhatod a modern kor elektromos sterilizálóinak egyikét, de akár az ősi módszert is, azaz a kifőzést. Utóbbi esetében ne hagyd a forró vízben 5 percnél tovább a babaholmikat!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás