Hirdetés

Érezte már, hogy lecserélné a kinyitható kanapéját egy komolyabb és komfortosabb fekhelyre? Ez azért lehet, mert az ágy az mégis csak egy franciaágyat takar, amin kényelmesen el lehet férni az éjszakai pihenés alkalmából. Erre tökéletes választás az ágyneműtartós ágykeret.

Milyen ez az ágyneműtartós ágykeret?

Bár lehet, hogy elsőre egy sima ágykeret ugrik be Önnek, ami alá be lehet tolni egy ágyneműtartót, mi most egyáltalán nem erre a típusra gondoltunk. A praktikus ágyneműtartós ágykeret egy sokkal speciálisabb és nem mellesleg vagányabb darab. Ennél az egész fekvőfelület felnyitható, így az ágy teljes belső része rendelkezésre áll az ágyneműk és egyéb dolgok tárolására. 

Nem meglepő, hogy ez a fajta ágykeret többségében egy strapabíró lábazatból áll, amelyre rögzítve van a felnyitható ágyrács. Ez nem minden, hiszen a könnyű és gyors felnyitás jegyében általában egy pár megbízható gázrugóval van szerelve. Ez felel azért, hogy minden helyzetben egyszerűen elérjük az ágyneműtartót. Itt kell, hogy megjegyezzük a meglehetősen fontos apróságot, hogy ezt a rugót mindig tartsuk karban, és ne hagyjuk, hogy ne tökéletesen működjön. Mivel ez felel a felnyitásért, így probléma esetén a derekunk fogja érezni a bajt. 

Az ágyrács is elengedhetetlen, hogy strapabíró és tartós anyagból legyen, hiszen ez tartja a matrac és a rajta fekvők súlyát. Jó esetben nem kell azzal foglalkoznunk, hogy össze kelljen szerelni az ágyunkat, hanem vagy készen kapjuk azt, vagy lehetőségünk van rendelni egy úgynevezett összeszerelési szolgáltatást. Ennek során a szállítás után szakemberek állítják össze az ágyunkat. 

Pakoljunk vagy sem?

Az ágypakolás kérdésköre meglehetősen megosztó dolog, hiszen vannak, akik az ágyból kikelve azonnal el is rakják az ágyneműt az ágyneműtartóba, míg mások egyáltalán nem teszik. Mindkét variációnak megvan a maga igaza, hiszen az azonnali ágypakolás rendezett és összeszedett képet mutat a szobáról, így bárkit, bármikor beinvitálhatunk. Azért érdemes néha egy félórácskát várni, mielőtt eltesszük az ágyneműket, hogy megfelelően kiszellőzzenek.

Akik nem szeretik elpakolni az éjszakai kényelmi kellékeket, azoknak van egy jó hírünk! Ahogy fentebb említettük, nagyon jót tesz az ágyneműnek a szellőztetés, így általa megölhetjük a nem kívánatos kis éjszakai hálótársakat. Élősködők ezrei pusztulnak el a friss levegő hatására, így nyugodtan hagyjuk elől, amit szeretnénk. 

Persze ha emellett szeretnénk egy rendezett és takaros képet mutatni a szobáról, akkor érdemes vásárolni egy dekoratív ágytakarót, ami tipikusan ápol és eltakar. Tehát ez a megoldás is ugyanolyan jó, mint az, ha azonnal felkelés után elpakoljuk az ágyneműket az ágykeret nyújtotta ágyneműtartóba.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás