Hirdetés

Az IBC tartályok piaci ára viszonylag kedvezőnek mondható, felhasználásuk széles körben lehetséges, emiatt népszerűségük folyamatosan növekszik. A belső palack, az úgynevezett HDPE palack nagy sűrűségű polietilénből készült, ennek köszönhetően a savak, a lúgok és az oldószerek sem tudnak benne kárt tenni.

A tartály paraméterei

A tartály tetején található egy 14 centiméteres felső nyílás, az alján pedig egy 5 centiméteres, nyitható csappal ellátott nyílás, ennek köszönhetően könnyen meg lehet tölteni a tartályt, valamint szabályozni lehet a leeresztést. Az IBC tartály anyaga nem éppen a legrugalmasabb anyag, de rendelkezik annyi rugalmassággal, ami ahhoz szükséges, hogy elviselje a párolgásból fakadó felfúvódást.

A tartály nem csak azért alkalmas veszélyes anyagok tárolására, mert nagy sűrűségű polietilénből készült, hanem rendelkezik az ehhez szükséges ADR minősítéssel is. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy vannak olyan IBC tartályok is, amelyek nem veszélyes anyagok tárolására lettek kialakítva, hanem más szempontokat helyeztek előtérbe. Aki olyat keres, ami alkalmas erre, annak az UN matricával ellátott kivitelek lesznek alkalmasak. A további minősítések jelzését is ezen az adattáblán kell keresni.

Az IBC tartályok felhasználása

A nagy sűrűségű polietilén anyag előnyös tulajdonságai miatt a tartály kiváló lehet folyékony műtrágyák tárolására. Mivel valamennyi kémiai anyagnak ellenáll, ezért vegyszereket, üzemanyagokat és veszélyes anyagokat is lehet benne tárolni. A fentiek mellett a palack ideális lehet még azoknak, akik élelmiszereket, ivóvizet, esetleg esővizet, vagy bármiféle egyéb folyadékot szeretnének tárolni, csupán csak arra kell figyelni, hogy a tárolt folyadék hőmérséklete ne legyen nagyobb 60 C°-nál.

Amennyiben folyadék tárolására keresel jó minőségű IBC tartályt, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Primag weboldalán. 

Amit szem előtt kell tartani tartály vásárlása előtt

Az egyik legfontosabb szempont a tartály gyártási ideje, ugyanis a régebben gyártott tartályokat már nem lehet olyan sokáig felhasználni, mint a fiatalabbakat. Egy tartály átlagos kihordási ideje nagyjából 5-8 év, viszont a benne tárolt anyag mennyisége és a tartály tárolásának helye, azaz az, hogy a tartály mennyit volt a napon. Fontos azt is figyelembe venni, hogy a tartályon milyen csap van, ugyanis lehet cserélhető és integrált is. A csap meghibásodása esetében a cserélhetőnél lehetőség van a cserére, viszont integráltnál nincsen.

A raklap fajtáját is nagyon ajánlott figyelembe venni, ugyanis a fa raklaposok jóval könnyebben tönkremennek, viszont könnyebben javíthatók és könnyebben lehet pótolni a hiányzó részeket, a fém vagy műanyag raklaposok viszont tovább bírják, cserébe nehezebb a karbantartásuk.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás