Hirdetés

Te szereted a pókokat, vérszívókat és más betolakodókat a saját lakásodban? Persze, hogy nem! De nem is kell elviselned őket, csak akkor, ha úgy döntesz, ugyanis van megoldás ellenük, ráadásul nem mai találmány. Viszont mint minden, így ez is rengeteget fejlődött az évek során. Épp ezért érdemes egy pillantást vetni arra, hogy jelenleg hogyan állunk a védekezéssel.

Amiről én beszélek, az nem más, mint a szúnyogháló, mely minden otthon alapfelszerelésének része kell vagy kellene, hogy legyen. De nem mindegy, hogy milyet veszünk, ugyanis itt is igaz az, hogy nem érdemes gagyit vásárolni. Pontosan ezért vesszük kicsit jobban górcső alá az üvegszálas szúnyoghálókat.

UV-álló anyagból

Azért elég sok idő eltelt a szúnyogháló elődjének 11. századi említése óta. Akkoriban még nem voltak olyan magas elvárások a szúnyoghálóval szemben, mint manapság. Ma már tudjuk, hogy a szúnyoghálók élettartamát nagyban befolyásolja az is, hogy mennyire bírják a napsütést. Ahogy a bőrünkben, úgy a folyamatosan napsütötte szúnyoghálóban is kárt tesz az UV. Legalábbis eddig. A modern, üvegszálas szúnyoghálók immár UV-álló anyagból készülnek, ami jelentősen megnöveli az élettartamukat. Csak ezért is érdemes az üvegszálas szúnyoghálók mellett letenni a voksunkat, jelentős összegeket és bosszúságot spórolhatunk meg az évek során.

Passzoljon a környezetéhez

Még az előző bekezdéshez kapcsolódva: jelentősen ronthatja az összképet egy oszlásnak indult szúnyogháló, igaz? De még mennyire! Márpedig alapvetően egy szúnyoghálót nem ezért rakunk fel a nyílászáróinkra, de nem is dekorációként. A legjobb, ha nem is látható vagy csak minimálisan. A Redőny Diszkont modern, üvegszálas szúnyoghálói szürke színűek, a felszerelt szúnyoghálók alig észrevehetőek. Emellett nem árnyékolják le a helyiségeket, nem kell tartanunk ettől sem.

Persze nagyon sok múlik azon is, hogy milyen profilból építjük vagy készültek a keretek. Fontos előre elképzelni, megtervezni, mert az összképet csak akkor nem rontja el, ha oda illő keretet választasz vagy készítesz. Tehát ne csak arra figyelj, hogy üvegszálas szúnyoghálót vegyél, hanem arra is, hogy esztétikus, környezetéhez illő keretet készíts vagy vegyél.

Környezetbarát

Bár önmagában a szúnyogháló anyaga nem eldobható, nem lebomló, így lehet, hogy erős a környezetbarát jelző, de mindjárt megérted, hogyan értem. Arra gondolok inkább, hogy maga a védekezés nem azt jelenti, hogy a rovarokat kiírtjuk. Valamint arra is értettem, hogy nem szennyezzük vele a közvetlen környezetünket sem. Ellentétben a sok-sok rovarirtó szerrel, amit elhasználnánk, szétfújnánk a lakásban, az udvaron, az semmire sincs jó hatással. Sem a környezetünkre, sem ránk, sem a családunkra, sem a háziállatokra…

Most, hogy már átlátod a modern üvegszálas szúnyoghálók előnyeit, te milyen szúnyoghálót fogsz feltenni a lakásodba? Megnézed a fenti webáruházat, és rendelsz egy üvegszálas kivitelt? Jó választás!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás