Hirdetés

A yearn.finance a Decentralised Finance projektek egyik speciális változata, ami termékek és szolgáltatások egész sorát kínálja a felhasználók számára. A cikkben részletesen is rámutatunk arra, hogy mitől számít olyannyira különlegesnek, illetve milyen konkrét szolgáltatásokkal és termékváltozatokkal segíti a felhasználók dolgát.

Ami a yearn.finance kapcsán mindenképp említésre méltó

A yearn.finance, vagy rövidített nevén a YFI kapcsán az egyik leginkább ismert sajátosság, hogy sorban a második olyan kriptopénz projekt, ami coinonkénti árában képes volt a bitcoin elé kerülni. Hogy a számokat is ide citáljuk, egész pontosan a 13.000 dollár bizonyult annak az árnak, amivel a 2020-as esztendő alapján a bitcoin előzése megtörtént.

Egyébként a yearn.finance mennyisége korlátozott. Hogyha a teljes készletet vesszük alapul, akkor mindösszesen 30 ezer darabot tudunk megemlíteni.

Szolgáltatások, amiket a yearn.finance felületén igényelhetünk

Az egyik legfontosabb kérdés természetesen az, hogy a YFI segítségével milyen típusú szolgáltatásokat tudunk igénybe venni. Ennek kapcsán egyrészt a tőkeáttételes kereskedés, az aggregált likviditás, valamint az automatizált market making az, ami rendelkezésünkre állhat a yearn.finance alkalmazásán keresztül.

Fontos lehet még, hogy a platform natív tokennel is rendelkezik. Ehhez egyébként abban az esetben tudunk hozzáférni, hogyha a tőkénkkel hozzájárulunk az úgynevezett liquidity poolhoz.

A liquidity pool egyébként a yearn.finance likviditási rezervoárját jelenti. A hozzájárulással egyébként magának a rendszernek a fenntartható működését segíthetjük elő. Még egy fogalom, amivel fontos lehet tisztában lenni, ez pedig az úgynevezett yield farming.

Egyébként a mezőgazdaságból került átemelésre maga a kifejezés, ami annak a lehetőségére utal, hogy a kriptopénzeink után lehetőségünk van kamatot begyűjteni.

A yearn.finance ebben jelenthet még hathatós segítséget

Hogyha akad egy bizonyos mennyiségű kriptopénzünk, akkor a yearn.finance által ezt letétbe tudjuk helyezni. Ez pedig lehetőséget kínál arra is, hogy ezt a kriptopénzt mások hitelként felvegyék akár teljes egészében, akár csak egy-egy részletre vonatkozóan.

Természetesen ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tranzakcióért cserébe kamatra leszünk jogosultak. Pontosan ennek kapcsán érdemes kiemelni a yEarn nevű terméket a platformon belül, ami pontosan a letétkezelést és hitelezést hivatott támogatni.

Mindezen felül a rendszeren belül az is megoldható, hogy a kisebb befektetők kooperálni tudjanak, vagyis együttesen tudják menedzselni az egyesített tőkéjüket a rendszerben. Ennek köszönhetően a tőke mozgásával együtt járó tranzakciós díjakat a minimumra tudják redukálni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás