A rovat kizárólagos támogatója

A téli hideg beköszöntével még fontosabb, hogy fokozott figyelmet fordítsunk egészségünkre. Ez nem csak testi, hanem lelki szinten is elengedhetetlen. A hűvösebb hónapok kevesebb lehetőséget kínálnak a megelőzésre, de természetesen azért akadnak opciók.

Hideg idő, a betegségek melegágya

Az év utolsó szakaszában egy jóval zordabb, hűvösebb időszak köszönt ránk. Ilyenkor felkelni, elindulni is nehezebb, sokkal kevesebb kedvünk van kilépni a lakásunkból és friss levegőt szívni. Az októberi óraátállítás erre rátesz még egy lapáttal, hiszen a napok is egyre rövidülnek, ez pedig a közérzetünknek sem tesz jót. Reggel munkába indulunk, majd mire hazaérünk már sötétség fogad, ez pedig azt az érzetet kelti, hogy véget is ért a nap.

A mentális egészségünk megőrzése rendkívül fontos ezekben a hónapokban is, hiszen az ilyen jellegű problémák testi tüneteket is produkálhatnak. Hajlamosabbá tesznek a megbetegedésekre, könnyebben kapunk el különböző vírusokat, a megfázás és a nátha is könyörtelenebbül hatolhat át védvonalainkon. Ez egyébként is elegendő veszélyforrás, a jelenlegi – jól ismert – járványhelyzetben pedig még komolyabb kitettségről beszélhetünk. Mit tehetünk azért, hogy minden szinten megőrizzük egészségünket, még ha erre a téli hónapok kevesebb lehetőséget is kínálnak?

A jótékony vitaminok

Manapság a drogériák, boltok polcain számos kiváló vitaminnal találkozhatunk, illetve olyan készítményekkel, melyek az ilyenkor nehezebben pótolható vegyületeket, ásványi anyagokat biztosítják a szervezetünk számára. A tél beköszöntével meglehetősen beszűkül a kínálat gyümölcsökből és zöldségekből, ám fontos, hogy az elérhető termékek közül mindig dobjunk a kosarunkba, hiszen a vitaminok mellett a táplálkozásunkat is mindig megfelelően kell alakítanunk.

A narancs, a grapefruit, a mandarin, vagy épp a citrom kiváló C-vitamin és antioxidáns források, melyek telente élik aranykorukat a polcokon. Ha tehetjük, mindenképpen iktassunk be az étrendünkbe belőlük napi szinten, emellett pedig fogyasszunk megfelelő mennyiségű multivitamint.

A citrusfélék a hideg időszakban is remek vitaminforrások

Testünk mozgatórugója

Mivel telente eleve nehezebben mozdulunk meg, így a sportolásra is könnyebben mondunk nemet. Testünk karbantartása pedig ilyenkor főleg nem hanyagolható el. Természetes, ha nem szívesen megyünk ki futni a röpködő mínuszokba, de biztosan találunk olyan lehetőségeket, melyek zárt térben is lehetőséget kínálnak a testedzésre.

Az edzőtermek, fitness- vagy épp jógaórák a négy fal között is kiválóan kondícionálnak. Emellett manapság, az internet korában már saját otthonunkban is letudhatjuk az edzést, hiszen az online térben számos ingyenes edzéstervet, videót találunk. Ne lustuljunk el, a testünk megköszöni majd.

Ép lélek az ép testben

Ahogy már említettük, mentális egészségünk az alapja mindennek. A borongósabb időszak stresszét és szorongásait is mindenképpen kezelnünk kell. Ennek egyik legalkalmasabb formája a CBD tartalmú készítményekben rejlik, melyek természetes módon, a kender hatóanyagát felhasználva nyugtatják le elménket, oldják a stresszt. A www.cbdcibdol.hu weboldalon számos termék található, melyek segítségével a zordabb hónapok is nyugalomban telhetnek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás