Hirdetés

A különböző típusú fűtési rendszerek minden lakás nélkülözhetetlen elemei. A problémamentes működés, valamint a tartósság mellett ma már egyre inkább elvásárás velük szemben, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak, és lehetőség szerint ne legyenek nagyon szem előtt. A melegvizes radiátorok tökéletesen megfelelnek ezeknek az elvárásoknak, hiszen nem csak az egyik legtisztább és legkényelmesebb fűtési módot nyújtják, de kialakításuknak köszönhetően könnyen elrejthetőek, persze csak ha ezt akarjuk! Az alábbiakban az egyes radiátortípusokat mutatjuk be, különös tekintettel a csőradiátorok sajátosságaira.

A radiátorok főbb fajtái

A régebben jellemző öntöttvas tagos radiátorok a vintage stílus népszerűsége miatt ismét reneszánszukat élik. Ez a fajta fűtőtest vastagabb kialakítású, de esetükben nem is feltétlenül az a cél, hogy láthatatlanok legyenek, inkább hangsúlyos elemei az enteriőrnek.

Manapság a fémlemezekből préselt, vékony kialakítású lapradiátorok számítanak a legelterjedtebbnek, hiszen könnyen elrejthetők az ablak alá vagy éppen a függöny mögé.

De nem mindig az a cél, hogy elrejtsük a radiátort. Ebben az esetben a rendkívül változatos formájú és színű dizájntermékek jelenthetnek megoldást.

A fürdőszobákban leginkább a modern csőradiátorok, vagy más néven törölközőszárítós radiátorok dominálnak.

A csőradiátorok jellemzői

A csőradiátorok nagyjából az ezredforduló óta terjedtek el a fürdőszobákban. Népszerűségüket annak a praktikus tulajdonságuknak köszönhetik, amely lehetővé teszik a törölközők szárítását, ugyanakkor a keskeny kialakításuknak köszönhetően a legkisebb fürdőszobában is elférnek. Méretválasztékuk természetesen igen széles, így ha nagyobb a család, vagy a terek ezt lehetővé teszik, akkor választhatók magasabb, másfél méteres modellek, de a kisebb háztartásokban élők is megtalálhatják a számukra megfelelő kompaktabb darabokat, amelyek akár a mosógép fölött is elférnek.

Fontos megemlíteni, hogy a csőradiátorok a fürdőszoba párás levegője miatt lényegesen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, ezért mindig érdemes a minőségi termékeket keresni, amelyek garantáltan nagyobb ellenállóságot biztosító felületkezeléssel vannak ellátva.

Forma és szín

A funkcionalitásuk mellett azonban formai kialakításuk is eltérő lehet, hiszen íves és szögletes modellek is kaphatók, így tökéletesen illeszkedhetnek a fürdőszoba enteriőrjébe. Nem szabad elmenni a megfelelő szín mellett sem, de ma már mindenki megtalálhatja a fürdőszobabútorhoz vagy a burkolatok színéhez leginkább passzoló darabot.

Egy fontos extra

Bizonyos csőradiátorok elektromos patronnal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy az épület fűtési rendszerének elindítása nélkül, csupán a fürdőszobában meleget varázsoljunk, ami különösen jól jön a hűvös őszi reggeleken.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás