A rovat kizárólagos támogatója

Ma már nagyon sok webáruházplatform és bővítmény létezik. Ezek közül kiemelkedik a WooCommerce és a Shopify. Népszerűségük nem véletlen, hiszen programozás nélkül beilleszthetők a weboldalba, fantasztikusan sok lehetőséget kínálnak. Nehéz eldönteni, melyiket érdemes választanod, de ez a cikk talán segíteni fog ebben.

A Shopify és a WooCommerce sajátosságai

A Shopify egy önálló webáruházplatform, a WooCommerce pedig egy e-kereskedelmet segítő bővítmény a WordPress-hez.

A Shopify eleve tartalmazza a webáruházhoz szükséges oldalakat, egyszerű a termékek felvitele, és többféle fizetési mód integrálható a rendszerbe, használata egyszerű. A WooCommerce egy kicsit bonyolultabb keretrendszer, amelyben sokféle funkció és beállítás található, ezért valamivel nehezebb elindulni vele.

Mindkét rendszer alkalmas a fizikai termékeken kívül szolgáltatások és digitális tartalmak értékesítésére is.

A Shopify és a WooCommerce összehasonlítása

A Shopify-nál minden annak a célnak van alárendelve, hogy a lehető legkönnyebben lehessen összerakni egy webshopot. Ehhez van egy varázsló is, amely létrehoz egy webáruházat az alapbeállítások alkalmazásával, utána pedig jöhet a finomhangolás a beállítások módosításával. A WooCommerce-nél először fel kell telepíteni a WordPress-t, majd hozzáadni a bővítményt és testreszabni.

A Shopify tartalmaz kb. 100 sablont, vannak hozzá applikációk, viszont rugalmatlanabb, a testreszabás korlátozottan lehetséges. Az appok között ingyenes és fizetős verziók is megtalálhatók. 

A WooCommerce-nél megvan a teljes kontroll a webáruház felett, és több ezer bővítmény és sablon közül lehet válogatni.

Ami a sablonokat illeti, a Shopify-nál mindegyik kimondottan webáruházas megjelenésre fókuszált, alapvető elvárás, hogy a termékek bemutatása tetszetős legyen és könnyű legyen vásárolni. A WooCommerce esetén a WPKurzus szakértői nem javasolják az ingyenes sablonok használatát, hanem inkább a Divi Visual Builder oldalépítőjét preferálják, mivel ehhez sok kiegészítő és beállítási lehetőségek is kapcsolódik.

Mindkét rendszer alkalmas professzionális dizájn létrehozására. 

A Shopify teljes körű támogatást nyújt telefonos, chates ügyfélszolgálaton keresztül, a WooCommerce-hez ingyenessége miatt nem tartozik ilyen ügyféltámogatás, viszont a WordPress-közösség segítségére nyugodtan lehet támaszkodni.

A Shopify-nál szinte egyáltalán nem kell a karbantartással foglalkozni, a WooCommerce-nél viszont folyamatosan figyelni kell az új verziókra történő frissítésre.

Magyarországon az elektronikus fizetési lehetőségek integrálásában korlátozottabbak a lehetőségek, mint külföldön. A Shopify esetében a SimplePay-t és a PayPal-t lehet integrálni, számlázásra pedig a Billingo vagy a Számlázz.hu appjait érdemes használni. A WooCommerce-nél többféle szolgáltatót is be lehet kötni, például a Bariont.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás