Hirdetés

A prémiumminőségű masszázsmedencék nem olcsóak, és a fenntartásuk is igen komoly hiányt tud képezni a háztartási költségvetésben, hiszen nem csak a vizet, hanem az áramot is fogyasztja rendesen. Vannak azonban olyan trükkök, melyeket bevetve jelentősen csökkenteni lehet a jakuzzi használatából eredő költségeket, mutatunk most ezekből néhányat!

Thermotetővel a költségek ellen

A thermotető használatával nem csupán a vízen tudunk spórolni, hanem az áramon is. Ennek oka, hogy a thermotető olyan anyagból van készítve, amelyen nem jut át a pára, és a hőt szintén remekül tartja. Vagyis mivel a pára lecsapódik a thermotető belsején, és visszafolyik a medencébe, így jóval kevesebbszer lesz szükség a víz utántöltésére. Továbbá mivel a meleget a tető nem engedi kiszökni, a medence vize jóval lassabban indul hűlésnek, tehát a fűtőmotorok munkájára lényegesen kevesebbszer lesz szükség, ezáltal pedig csökken az áramfogyasztás is.

Ahhoz persze, hogy ezt elérjük, olyan thermotetőre van szükség, mely tökéletesen passzol a medencénkre. Ha kicsi masszázsmedencénk van, akkor a thermotető sem nagy, vagyis nem annyira nehéz, viszont egy 6 vagy 8 személyes jakuzzira való tető akár az 50 kg-ot is elérheti. Ezekhez erősen ajánlott beszerezni tetőemelő szerkezetet, melynek segítségével fél kézzel mozgathatjuk a legnehezebb thermotetőt is.

A hatékony vízkezelés szintén költségmegtakarító tényező

Fürdőzni csak tiszta vízben érdemes, érthető ez az egyébként nem látható szennyeződésekre is. A láthatóakat a szűrők jellemzően igen jól tisztítják, persze csak akkor, ha a szűrőket mi is rendszeresen átmossuk, és eltávolítjuk belőle a kavicsokat, hajszálakat és az egyéb piszkot.

Azonban a láthatatlan, de sokszor érezhető szennyeződések ellen az esetek többségében különféle vízkezelő szerekkel léphetünk fel, hogy a lehető legtovább tiszta maradjon a jakuzzi vize. Kivételt képeznek ez alól a Caldera Spas Utópia és Paradise sorozat medencéi, melyekben elérhető az ún. FreshWater sóbontó rendszer. A rendszer lényege, hogy konyhasóból klórt állít elő, így a víz háromszor tovább marad tiszta, mintha más vízkezelő adalékanyagokat használnánk.

 Tehát ennek értelmében, mivel jóval tovább marad tiszta a víz, elegendő később is cserélni a medence teljes vízkészletét, vagyis csökken a vízfogyasztásunk, ami természetesen alacsonyabb vízdíjhoz vezet. Nem beszélve arról, hogy a FreshWater sóbontó rendszert alkalmazva a szükséges vegyszerek mennyiségét szintén csökkenthetjük, aminek az ára így a pénztárcánkban marad.

 Amennyiben te is belátod, hogy a jakuzzi használatának költségei nem adnak okot arra, hogy ne tegyél szert egy minden igényt kielégítő masszázsmedencére, amivel az egészségednek rengeteget használhatsz, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és rendelj egyet a prémiumminőségű jakuzzik közül!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás